dissabte, 24 d’abril del 2021

Gavà- Vilanova i la Geltrú- Pantà de Foix- Vilafranca del Penedès- Gavà i estreno de la bici del Hugo Martín.

Itinerari marcat amb el rellotge Suunto Traverse.


Altimetria del dia d'avui.


Aprofitant que les previsions meteorològiques pel dia d'avui són bones (sol i sense vent), farem una sortida amb la bicicleta de carretera, el dia s'està allargant i això ens permet sortir d'hora de casa.
Abans de les set del matí ja estem preparant les bicicletes amb la Teresa, agafem l'antiga carretera fins a Castelldefels (que segueix amb la meitat dels seus carrers amb obres) i busquem l'inici de les Costes de Garraf. A aquesta hora del matí no hi ha gairabé trànsit i es circula molt bé, iniciem la primera pujada,  curta però intensa, petita baixada i segona pujada ara més rodats després del primer contacte del dia amb la pujada.
Ja veiem el poble de Garraf des de la part superior d'aquesta segona pujada, baixada ràpida i comencem la pujada al Pas de la Maladona, a l'haver pujat fa unes setmanes per aquí, juguem amb avantatge. Sense cap dificultat arribem a dalt del Port i baixada fins a Vallcarca, la continuació fins a Sitges són uns tobogans amb pujades i baixades.
Entrem a Sitges i agafem l'antiga carretera de Vilanova que passa pel costat de l'església del Vinyet, entrem a Vilanova i la Geltrú on hi havia antigament el Casino de Barcelona (encara es conserva l'entrada). Travessem el centre de Vilanova i agafem la C-434 que segueix el Riu Foix, fins que arribem al Pantà de Foix. Tot aquest tram és un puja-baixa, però sense massa desnivell, es fa a gust.
Arribem al Castell de Castellet on farem una parada per menjar i beure una mica, continuem la baixada fins a la desviació de l'Arboç o Vilafranca, nosaltres agafem cap a aquesta última població, són carreteres secundàries on hi ha molt poc trànsit i encara en trobarem menys perquè ens desviem cap a Santa Margarida i els Monjos on no coincidim amb ningú.
Una cosa que no tenia en compte és que dissabte hi ha mercat a Vilafranca, el track el tenia dibuixat pel mateix centre de la població, hem de fer unes voltes, però finalment tornem a sortir al lloc. Ens arribem fins a La Granada i d'aquí fins a Avinyonet. Ara només ens queda el camí conegut d'Olesa i Begues, ens aturem un moment a l'inici de la baixada cap a Gavà, li comento a la Teresa que si acabem a Gavà farem noranta-quatre kilòmetres, per què no seguim uns més i així passem els cent?
La Teresa que està molt motivada no dubta ni un moment i així després de passar per Gavà, marxem a Viladecans i fem una petita circular per tornar a Gavà amb més de cent kilòmetres a la butxaca.
Moltes felicitats Teresa pel teu primer recorregut amb bicicleta de més de cent kilòmetres, estàs molt forta.


Desnivell: 1195 mts.

Recorregut: 102,2 Km.

Horari: 5h, 15m.





Poc abans d'iniciar la pujada a les Costes de Garraf.


Baixada ràpida fins al poble de Garraf, que ja veiem a la nostra esquerra.


Contrallum arribant a la part superior del Pas de la Maladona.


Altimetria del Pas de la Maladona de A.C. Montjuïc.

Baixem cap a Vallcarca, aquesta hora del matí no hi ha trànsit.


Per l'antiga carretera de Sitges, arribem a Vilanova i la Geltrú.


Agafem direcció a L'Arboç i passem al costat del Pantà de Foix.


Teresa avui estas gaudint de la sortida amb la bicicleta de carretera.


Tota l'estona tenim el Pantà a la nostra esquerra, al fons el Castellet.




Entrant al municipi de Castellet, al final de la baixada agafem a la dreta, direcció Vilafranca.


Carreteres secundàries per passar per Santa Margarida.


Travessar Vilafranca pel centre en dissabte és complicat, hi ha mercat setmanal.


Vinyes al Penedès amb la mirada llunyana de Montserrat.


Avui entrem a Avinyonet per La Granada, millor que per la N-340, com a mínim més tranquil.


A la dreta desviació a Can Mitjans, salutacions Eli i Esteve.


A Olesa de Bonesvalls fem una petita parada per recuperar forces.



Dijous 22/04/2021.


Itinerari marcat amb el rellotge Suunto Traverse.


Altimetria del dijous 22/04.



La setmana passada el company Hugo Martín es va comprar una BTT nova, i ens va comentar a la Teresa i a mi si podem fer una sortida amb ell per muntanya. Els dijous és el dia que nosaltres entrenem corrent per la muntanya, aquesta setmana canviarem les sabatilles per la bicicleta.
Ell viu a Gavà-Mar, quedem al centre de Gavà i després nosaltres l'acompanyarem al tornar de la sortida fins a casa seva i així podem fer uns quants kilòmetres més. Travessem Gavà i anem a buscar la pista que passa al costat de la Masia Can Feral, petita baixada i enfilem la curta, però dura pujada fins a Can Bori.
Continuem per la carena i una mica més amunt, agafem la desviació a mà dreta. Una divertida baixada ens deixa a la part inferior del barranc i sortim a la pista de Sant Climent, continuem fins al Cementiri de Sant Climent on agafem el camí de la dreta que amb una forta baixada, primer per terra i després per formigó ens deixa a la pista entre el polígon industrial de Sant Climent i Can Bori.
Tornem a passar per Can Bori i baixem cap a Can Tries, passem Gavà i per la carretera de la platja fins a la mateixa sorra del mar. Continuem un tram pel Passeig Marítim fins a casa de l'Hugo, ens acomiadem d'ell i nosaltres continuem pels camins del Parc Agrari fins a Gavà.
Bona sortida de tarda, arribant de nit a casa amb un Hugo amb molt bona forma física, se li ha fet curta la sortida (es nota els partits de tenis dels dimarts i diumenges, jajaja) i que dir de l'amiga Teresa, cada dia es supera més, no té final.


Desnivell: 350 mts.

Recorregut: 26, 5 Km.

Horari: 1h, 46m.





Hugo Martín amb l'estreno de la seva nova BTT.


Pujant direcció a Can Bori, acabem de passar la masia de Can Feral.


Petita baixada abans d'encarar la forta pujada a Can Bori.


L'Hugo i la Teresa poc abans d'agafar la desviació cap al cementiri de Sant Climent.

 

1 comentari:

Teresa ha dit...

Una fa gairebé el que sigui ( 100 qm) per guanyar una aposta i aposta guanyada.
Un recorregut molt tranquil, sense perill, per gaudir moltíssim.
Per cert molt bo el nou post de Van der Graaf G.
TT