dissabte, 17 d’abril del 2021

Gavà- Begues- Palau Novella- Garraf- Gavà en Gravel.

Itinerari marcat amb el rellotge Suunto Traverse.


Altimetria del dia d'avui.


Sortim de Gavà i enfilem la pista cap a Can Bori, continuem fins a la finalització d'aquesta al Parc de Gavà i sortim a la carretera de Gavà a Begues per fer els dos últims kilòmetres. Un cop a dalt, continuem fins a la segona rotonda, on agafem a l'esquerra, direcció al cementiri. Agafem la pista que en lleugera pujada ens deixa a La Clota (420 mts.), cruïlla de camins i coll que separa Gavà de Begues. Nosaltres agafem el camí de la dreta que coincideix un tram amb el GR-92, la pujada és moderada amb un parell de corbes ben tancades, estem sota mateix del cim de Les Agulles. El camí ara gira amb tendència a la dreta i lleugera baixada, al final ens trobem un mur molt dret i a la part final fins i tot hem de baixar i caminar uns metres fins a la carena.

Curta pujada final per assolir l'altura màxima del dia (525 mts.) i baixada fins a agafar la pista de Begues al Palau Novella. Continuem i poc abans d'entrar a la urbanització agafem el corriol que ens porta fins a la Collada de Vallgrassa (325 mts.), baixada direcció a Garraf amb alguna petita pujada que et fa treure la són de les orelles. Deixem a la nostra dreta Campdàsens i ara sí que anem directes a la pedrera de Garraf, al ser avui dissabte no hi ha activitat, aneu molt amb compte si la travesseu entre setmana, pels camions i  dúmpers de gran tonatge.

Sortim al tram final de les costes i per la C-31 entrem al poble de Garraf on fem una petita parada a la platja. Sortim un altre cop a la C-31 i quasi sense adonar-nos passem les dues pujades i entrem al Passeig Marítim de Castelldefels on anem fins a Gavà passant pels camins agrícoles molt més tranquils que per l'avinguda de la Pineda. Dia per recuperar sensacions.


Desnivell: 980 mts.

Recorregut: 53, 83 Km.

Horari: 4h, 11m.



La Desfeta (524 mts.) la muntanya més alta de Gavà.


Arribant al poble de Begues.


Entrant al Parc Natural del Garraf.


La Clota (420 mts.), cruïlla de camins, nosaltres a la dreta, direcció a Les Agulles.


Agafem un tram del GR-92.


Baixant pel camí del Coll- Sostrell.


Begues al primer pla amb Montserrat al fons.


Agafem la pista cap al Palau Novella.


Molt bona pista en general per aquesta zona del Garraf.


El camí del Palau Novella a la Collada de Vallgrassa.


Aquests tram final de pista, és força ample i sense pedres.


Collada de Vallgrassa (325 mts.)


Al camí de Can Lluça, GR-92 a partir d'aquí tot baixada fins a Garraf.


Al fons podem veure Campdàsens.


Tres-cents metres de desnivell negatius fins a la mateixa platja de Garraf.


Garraf, antic poble de pescadors.


A la platja de Garraf.