dissabte, 15 de gener del 2011

Pic de Balandrau ( 2584 mts.) per Queralbs



Pujant per la carretera de Ribes de Freser cap a Queralbs, 1 Km. abans d'arribar a l'aparcament del cremallera hi ha a mà dreta l'alberg La Farga, agafem un camí que ens deixa al Pont de Daió ( 1180 mts.) al costat de la Central de Daió de Baix, on deixem el cotxe.
Passem per el Salt del Grill i continuem el camí fins que creuem per un pont de fusta el riu Freser. A partir d'aquest punt el camí ja es molt més dret i ens trobem en que els torrents que baixan del Balandrau estan completament glaçats, això ens fa retardar molt ja que tenim que parar a posar i treure grampons unes 4 vegades.
Quan ens situem a la perpendicular del refugi de Coma de Vaca però uns metres per sobre agafem la Coma del Martinell i amb una neu dura que ens permet gaudir de la pujada arribem al Coll dels Tres Pics ( 2395 mts.), seguim a mà dreta per el llom i després de passar el cim de Tres Pics ( 2527 mts.) baixem a un petit coll i remuntem sense cap problema fins al Pic de Balandrau ( 2584 mts.).
La baixada la fem directa, desde el cim baixem fins al petit coll ( 2496 mts.) i aquí agafem el Torrent de Bogadé, fins a situar-nos sobre el refugi i per terreny conegut fins al cotxe on arribem amb els frontals ja que es negre nit.


Desnivell: 1470 mts.

Horari: 8h. 58m.





Palanca de les Ribes ( 1396 mts.)



Torrent glaçat a la cara Nord-Oest del Balandrau






Pujant per la Coma del Martinell



A l'esquerra el cim del Tres Pics i a la dreta el Balandrau



Pic de Balandrau ( 2584 mts.)



El refugi amb el torrent de Coma de Vaca



Refugi de Coma de Vaca ( 1995 mts.)






La Teresa creuant un torrent completament glaçat



Equipada amb grampons i piolet






Ultimes llums del dia al cim del Balandrau

2 comentaris:

Teresa ha dit...

Haig de confessar, que estic una mica "tocada" i amb un munt de cruiximents i és que ahir va ser una sortida més que "durilla"... i avui he sortit en bici.
On són les teves fotos????? tenint l'ocasió de poder veure't de cos sencer, n'hi ha dos que estàs de FÀBULA.
Una sortida molt bonica, que en teoria no tenia massa complicació en altres condicions i que va resultar ser complicada ,per sort vam tenir el bon temps al nostre favor.
Fins a la propera apreciat guia.

Unknown ha dit...

Bones!!!! Veig que les sortides continuen sent fabuloses... Tot i que la Teresa "desconfiava de les seves habilitats" (cosa que jo no...) ho va tornar a aconseguir, i tu Josep Mª en la teva tònica de sempre, arribant a on et proposes i guiant pel bon camí. Sou uns "cracs"
Fins a la propera i a descansar.
Petons,
Ainhoa