dissabte, 29 de juny del 2013

Pic de Racó Gros ( 2783 mts.) i del Racó Petit ( 2787 mts.)



Llarga i dura sortida tant pel recorregut com pel desnivell ja que tot el dia estàs pujant i baixant, sortida que ens va molt bé per celebrar la 200ª piulada al bloc ( que entre tots puguem escriure moltes més ).
Sortim de Núria ( 1940 mts.) i només tenim que seguir el GR-11, camí molt marcat i molt conegut per totes les vegades que hem passat per ell, tant a l'estiu com a l'hivern. La pujada la fem a un pas tranquil ( 1h 50m.) ja que el dia serà llarg i tenim que guardar forces, quan arribem al Coll de Noucreus ( 2775 mts.) el vent apreta de valent i no ens aturem només que a fer un parell de fotos. Desde el Coll agafem el camí de baixada cap al nord que després de passar un parell de petits llacs arribem sota el Pas de Porc ( 2567 mts.) on hi ha un petit rierol que aprofitem per omplir les nostres ampolles. Després de beure una mica comencem la pujada al Racó Gros, la tònica d'aquesta primera pujada es anar sempre pel vessant Est ( Carança ), la pujada es fàcil, hi ha molts trams que hi ha petit camí marcat i les mans només es tenen que fer servir al final, quan estàs arribant al Pic del Racó Gros ( 2783 mts.), la visió desde aquí es espectacular. A partir d'aquí comença la baixada fins al Coll des Racons, nosaltres varem preferir baixar pel mateix fil de l'aresta, potser es una mica més difícil que per la canal central però la roca es molt bona en general i mai passa de II, en canvi per la canal es veu tots els blocs sueltos. Durant la baixada anem concentrats però mai es complica, finalment arribem al Coll dels Racons ( 2620 mts.), a partir d'aquest punt, nosaltres al anar fins al cim seguim el fil de la cresta que es un puja-baixa constant, igual que l'anterior desgrimpada mai passa de II, al tornar anirem buscant els petits Colls que s'intueixen baixant a mà dreta el qual vas franquejant tota l'estona i t'estalvies el puja-baixa de l'anada.
Arribem al Pic del Racó Petit ( 2787 mts.), el dia s'ha comportat molt bé ja que a estones el sol es tapa i la calor no es agobiant com altres vegades en aquesta mateixa zona. Hem trigat desde Núria 4h 50m., aquest cims estan força lluny i ara hem arribat al 50% del recorregut per que ens falta tornar pel mateix lloc d'anada, desde el cim mirem l'hora i l'últim cremallera cap a Queralbs passa just en 5 hores per tant iniciem el descens sense preses però sense pausa. Passem pel Coll dels Racons i iniciem la pujada la Racó Gros. Passem pel cim pràcticament sense parar i baixada fins al Pas de Porc, aquí descansem uns minuts que seran els últims fins que arribem a Núria.
Iniciem la darrera pujada del dia ( 300 mts. de desnivell ) i en 40 minuts estem per segona vegada avui al Coll de Noucreus ( 2775 mts. ), hem pujat aquest tram força bé i no tenim que patir per agafar l'últim cremallera i veiem que si apretem una mica més podem agafar el de les 17,30h. Aixis que fem la baixada desde el Coll de Noucreus fins a Núria a tota pastilla pujant al cremallera a les 17,25h. "encara ens ha sobrat 5 minuts", molt bonica sortida amb dos cims que no tenia, al haver acabat el tresmils del Pirineu això em permet fer els dosmils que havia deixat per més endavant: Palas, Midi d'Ossau, Arriel, Redon etc.



Desnivell: 1625 mts.

Recorregut: 19,3 Km.

Horari: 8h, 39m.




Nosaltres avancem direcció al Coll de Noucreus ( 2775 mts.)


Aquesta primera part del camí al coincidir amb el GR-11 està molt fresat.


Per ser finals de juny encara queden petites acumulacions de neu.


Coll de Noucreus ( 2775 mts.)


Desde el Coll, visió cap a França i del Pic del  Racó Gros.


Pic del Racó Gros ( 2783 mts.)


Petita parada al peu del Racó Gros per agafar una mica d'aigua.


En un tram de cresta horitzontal poc abans de fer cim.


Pic del Racó Gros ( 2783 mts.)


Desde el cim es veu la continuació llarga fins al Racó Petit.


Poc abans d'arribar al Coll dels Racons ( 2620 mts.)


Desde el Coll, vista enrere per veure la desgrimpada desde el Racó Gros.


La continuació de puja i baixa per la cresta.


Prop del cim tenim el Noufonts davant nostre.


Grimpada direcció al Racó Petit.


Tram recorregut de cresta.


Pic de l'Infern ( 2860 mts.) amb la seva cara nord.


Gran circular per pujar aquest tres cims.


Desde el cim del Racó Petit es veu la carretera de Montlluis.


Panoràmica desde el Pic del Racó Petit ( 2787 mts.)


Torre d'Eina ( 2850 mts.)


De tornada, pujant per segona vegada al Pic del Racó Gros.


S'han de mirar bé les preses, ja que la roca està força descomposta.


La Teresa grimpant amb força pati sota els seus peus.


La Vall de Carança.


Estany Gran de les Truites ( 2266 mts.) a Carança.


Segon pas del dia pel Coll de Noucreus ( 2775 mts.)


Núria ( 1940 mts.) punt de sortida i arribada d'aquesta excursió.


Baixant del Coll de Noucreus direcció a Núria.

4 comentaris:

Teresa ha dit...

I tan dura com que ara començo a notar les cames ... és broma!!!
Una sortida molt bonica, divertida i amb un resultat extraordinari, molt ben dirigida en tot moment i sense cap dubte en tot el trajecte, l'experiència és una grau.
Salut i fins la propera

Anònim ha dit...

jo vull ser com vosaltres, quina enveja tenir la capacitat de poder fer el que un vol
Fran

Anònim ha dit...

Espectacular sortida espectaculars les fotografies i espectaculars vosaltres dos

Felicitats

Anònim ha dit...

Desearos unas felices vacaciones estivales y felicitaros por todos vuestros logros.

Enharobuena
Armando VS