diumenge, 23 de juny del 2013

Circular Cala Montgó, Cala Ferriol, Cala Montgó.



Després del mal temps anunciat als Alps aquesta festa de Sant Joan i les riades al Pirineu al començar la setmana, finalment decidim anar aquest dies a la Costa Brava ( sembla que la temporada d'esquí de muntanya ja ha tocat a la seva fi i tindrem que esperar un altre any per fer la 45ª ascensió a L' Aneto. )
Sortim desde la Cala Montgó i seguim el GR-92 que en aquesta primera part segueix al costat mateix del mar amb unes vistes espectaculars ( vigileu gent amb vertigen ), el camí es estret i si no estàs alerta el pots perdre fàcilment. Arribem a una primera platja de pedres, l'aigua està calmada però el dia no es massa calorós i no ve massa de gust banyar-se, el camí segueix per una curta però dura pujada i ja tenim a la vista la Punta del Milà on el sender ja es fica per l'interior al ser molt escarpat la continuació per sobre els penya-segats. Deixem a l'esquerra una antiga bateria de costa i el camí agafa direcció sud-oest passant per una formidable pineda fins que arribem a la Punta Ventosa, magnífica vista del Cap de Creus i tota la bahía de Montgó. Continuem per una pista ampla ( antic GR-92 ) i després de passar el Mas Sec agafem la propera pista a mà esquerra on enllacem amb el nou GR-92.
Caminem 50 mts. i a mà esquerra surt un Sender Local ( marques verdes i blanques ) que ens porta a la Cala Ferriol, tenim que estar atents ja que no hi ha cap rètol ( al mapa surt ben marcat ). La baixada es força entretinguda ja que te molta pedra però sense cap dificultat. Quan arribem a la cala aprofitem per fer un mos i beure una mica, no ens podem aturar massa ja que el dia ha canviat i amenaça pluja. La pujada la fem per un altre SL que surt de la mateixa cala direcció sud ( Torroella de Montgrí ), son 150 mts. de desnivell força drets i que ens porta a la desviació de la Cala Pedrosa, con que ja fa una estona que està tronant decidim tornar fent la circular. Prop del Puig Torró ( 171 mts.) comença a ploure dèbilment i després de passar pel Plà del Milà seguim el mateix camí d'anada. Al arribar a la cruïlla per anar a la Punta Ventosa seguim per la pista asfaltada ( a l'estiu tallada als cotxes ) per anar al càmping de les Neus i continuar fins a Cala Montgó punt final de l'excursió d'avui.



Desnivell:  510 mts.

Recorregut: 16,1 Km.

Horari: 4h 58 m. 








Cala Montgó ( L'Escala ) punt de sortida de l'excursió.


Cala Montgó vista desde el camí que va per sobre el mar ( GR-92 )



Punta del Milà.


Vaixells aturats esperant als submarinistes sota la Punta del Milà.


Aigua amb color turquesa típica de la Costa Brava.


La bahía de Montgó en primer terme i el poble de L'Escala al fons pujant a la Punta Ventosa.


Punta Ventosa on  van estar instal·lades les antigues bateries de costa.


El Cap de Creus: a la dreta Cap de Norfeu i al centre el Puig de l'Àliga.


S'ha de estar atent per veure aquesta desviació a la Cala Ferriol.


Marques verdes i blanques : Sender Local, SL.


Cala Ferriol vista desde el camí principal ( 150 mts. de desnivell fins l'aigua )


Cala Ferriol.


Magnífiques aigües.


Pujant per l'altre sender direcció a la Cala Pedrosa.


Ja anem de tornada direcció a L'Escala.