dissabte, 18 de març del 2023

Gavà- Begues- La Desfeta (524 mts.)- Garraf- Gavà.

Itinerari marcat amb el rellotge Suunto Traverse.


Altimetria del dia d'avui.


Veiem les males condicions al Pirineu per a la pràctica de l'esquí de muntanya, decidim aquest cap de setmana dedicar-lo íntegrament a la bicicleta. Avui sortirem amb la Teresa i farem muntanya i demà sortiré sol per carretera i així anar agafant la forma de cara al 29 d'abril a Monegros.
Sortim de Gavà amb el dia una mica rúfol, pugem a Can Bori (128 mts.) i continuem per la carena fins a arribar a l'antic Parc de Gavà on agafem un tram de carretera de la BV-2041 fins a Begues. Continuem i a la tercera rotonda, agafem a l'esquerra direcció a la Clota.
La pista aquí està en magnífic estat, poc abans d'arribar a la Clota continuem per l'esquerra i aquí la pista comença a guanyar desnivell. Arribem sense cap problema a dalt de La Desfeta (524 mts.), cim més alt de Gavà, tot i estar al límit amb Begues. Després d'unes fotos, iniciem la baixada pel mateix lloc fins a la cruïlla amb la pista que va de Begues al Palau Novella, nosaltres agafem a l'esquerra direcció al Palau Novella.
Poc abans d'entrar a la urbanització, al costat de la desviació cap a Olivella, agafem a l'esquerra una pista amb unes quantes pedres a l'inici i un tram de forta pujada després, que ens deixa a la mateixa Collada de Vallgrassa (325 mts.), a partir d'aquí tot baixada fins a Garraf, bé hi han un parell de pujades, però no són massa llargues.
Després de passar per la pedrera de Promsa, una forta baixada ens deixa a la carretera de les "Costes de Garraf", continuem per la carretera fins al Port Ginesta, un tram del Passeig Marítim de Castelldefels i després agafem l'autovia de Castelldefels que ens deixarà un altre cop a Gavà. Anem pujant els metres de desnivell, visca......


Desnivell: 1005 mts.

Recorregut: 55, 10 Km.

Horari: 3h, 55m. 




Pujant per la pista de Can Feral.


Arribant a Can Bori (128 mts.)


Per la pista que puja al Parc de Gavà, al fons puc veure La Desfeta (524 mts.) cap allà anem.


Begues, l'últim tram de pujada l'hem fet per la carretera.


La Teresa arribant a l'Alt de Begues de 2a categoria.


Arribant a dalt de La Desfeta podem veure el vessant sud amb el Castell de l'Eramprunyà.


Torre de guaita a La Desfeta.


Amb la Teresa al cim de La Desfeta (524 mts.) cim més alt de Gavà.


Al baixar agafem la pista, direcció al Palau Novella.


Per la mateixa pista entrem al Parc Natural del Garraf.


Aquesta pista connecta el Palau Novella amb la Collada de Vallgrassa.


Arribant a la Collada de Vallgrassa, baixada cap al poble mariner de Garraf.