dissabte, 27 de març del 2021

Circular a a les Comarques del Garraf, Baix Penedès i Alt Penedès amb Gravel.

Itinerari marcat amb el rellotge Suunto Traverse.


Altimetria del dia d'avui.


Avui volem visitar les comarques del Garraf, Baix Penedès i Alt Penedès amb bicicleta. Agafem el tren a Gavà fins a Vilanova i la Geltrú  (capital del Garraf) on comencem la sortida d'avui.
Sortim de l'estació i per la rambla de l'Exposició anem a buscar el Camí del Fondo de Sant Gervasi, continuem un kilòmetre per la C-246a, girem a l'esquerra i passem al costat del Càmping Platja Vilanova on ja agafem el Passeig Marítim.
Travessem els Municipis de Cubelles, Cunit, Calafell i a l'arribar a la Platja de les Madrigueres agafem la pista que ens porta direcció al Vendrell, arribem a la capital del Baix Penedès quan portem vint-i-tres kilòmetres des del punt de sortida. A la sortida del poble anem direcció al Polígon dels Masets, uns metres abans ja agafem el Camí del Camp de Coll on podem gaudir de l'aterratge d'una avioneta a l'aeròdrom de Bellvei- Vendrell. Continuem per aquesta pista que ens deixa al centre mateix de Santa Oliva. Seguim per una pista en molt bon estat paral·lela a l'AP-7, deixem a la nostra esquerra el circuit de proves de L'Idiada.
Travessem l'AP-2 per un pont a l'alçada de l'antic peatge, passem el Papiolet i la Torregassa, agafem uns metres la carretera direcció a Sant Jaume dels Domenys, però ben aviat agafem una desviació a l'esquerra i comencem a fer canvis entre pista i carretera estreta, tot això al costat de camps de conreu i molts ceps i el més important sense veure ningú, una meravella. 
Arribem a les Cases Noves de la Riera amb el cim del Castellot (465 mts.) darrere nostre, poc abans d'arribar a Les Conilleres iniciem la baixada per pista en bon estat, tot i que hi ha algun tram que has d'anar amb compte perquè és força estreta. Passem per Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès), a l'alçada de Sant Esteve de les Masuques comencem a anar paral·lels al riu Foix.
Finalment quan portem setanta kilòmetres des de la sortida arribem a la cruïlla amb la C-434 al costat del Pantà de Foix, ara fins al final de la ruta, tot el que queda és per carretera. Per sort, ja és una mica tard i no hi ha massa trànsit, tot i que sembla que sigui baixada, no és així i ens trobem alguna pujadeta que per acabar el dia ja està prou bé,  Finalment al kilòmetre vuitanta-un arribem a dalt de l'últim turó, ara si, tot baixada fins a Vilanova i la Geltrú on ens espera el tren per tornar-nos a casa.
Magnífica circular amb una mica de tot, però sobretot per la part superior del recorregut  que hi havia molta solitud. Més de cinquanta kilòmetres per pista i carreteres estretes.


Desnivell: 860 mts.

Recorregut: 86,7 Km.

Horari: 6h, 8m. 





Arribada a l'estació de Vilanova i la Geltrú, inici de la sortida d'avui.


Desembocadura del riu Foix.


Arribem a la Platja de Cunit.


Avui hi han petites ones a la Platja de Cunit.


Sortint de Calafell agafem aquesta pista cap al Vendrell.


Bona pista per rodar sense problemes.


Ens anem apropant al Vendrell.


Només sortir del Vendrell tornem a agafar pista.


Entrem a Santa Oliva (Baix Penedès)


Avioneta aterrant a l'aeròdrom Bellvei-Vendrell.



La pista d'aterratge és d'herba i terra.


Per damunt de Sant Jaume dels Domenys.


No hem trobat pràcticament ningú per aquí.


De vegades s'acaba l'asfalt (dolent) i comença pista.


Tram dur que aquestes alçades de la sortida ja costa.


Nosaltres agafem a la dreta cap a La Ràpita.


Moltes vinyes per aquesta zona.



Passem Cases Noves de la Riera, al fons El Castellot (465 mts.)


Tram de baixada ràpid.


Arribem al Pantà de Foix i agafem la C-434.


Un dia més, la Terra s'ha portat molt i molt bé.


Foto a l'arribar a Vilanova després de quasi noranta kilòmetres.

 

1 comentari:

Teresa ha dit...

Una sortida molt bonica i divertida.
Menys per carretera pràcticament en solitari.
Gràcies pel temps invertit i la feina de dibuixar la ruta.
TT