dissabte, 23 d’abril del 2022

Orbea Monegros 2022.

Itinerari marcat amb el rellotge Suunto Traverse.


Altimetria del dia d'avui.


Per fi ja ha arribat el dia. És el moment de veure els resultats d'aquests dies d'entrenament. Poc abans de les set del matí ja estem cap a Sariñena, la Teresa i el David ja vàrem pujar ahir, hem quedat de trucar-nos quan arribem.
Aquesta setmana ha estat força nerviosa amb la previsió meteorològica, a l'inici de setmana tenia que ploure molt dissabte, però a mesura que ens acostem al dia sembla que no ho farà tant. Durant la nit de divendres al dissabte ha plogut força tota la nit, però a les vuit del matí ja ho ha deixat de fer, encara que això assegura una carrera plena de fang i a mi amb la gravel no en va gens bé (neumàtics més estrets i sense tac a diferència de les BTT).
Poc després de les nou del matí, aparquem a Sariñena i ens trobem amb la Teresa i el David, ens acompanyen a buscar el dorsal i el xip per mesurar els temps. Donem una volta per tota la zona d'expositors i al·lucinem amb tot l'ambient que hi ha a la zona.
Nosaltres tenim la sortida a les 13:30 per això a les onze anem cap al cotxe a dinar una mica, ens preparem i marxem cap a la sortida a les 13h. Jo estic al tercer calaix i la Teresa al quart, ens desitgem sort i cadascú va al seu lloc.
Finalment, a les 13:30 en punt es dona la sortida, som 2.000 corredors, per tant, trigo més de cinc minuts a passar l'arc de sortida (on conta el temps el xip), els primers kilòmetres hi ha força gent i el que has de vigilar és de no caure, cap al kilòmetre deu és quan pots començar a anar al teu ritme.
Poc després i a l'entrada d'una corba tinc la primera caiguda del dia, han sigut molt similar les dues, m´ha patinat la roda de davant amb el fang i he caigut cap a la dreta, sense conseqüències, però dins del fang.
He continuat al meu ritme, jo ja ho portava preparat per no parar a cap punt d'avituallament i així a l'arribar al kilòmetre trenta-quatre que està el primer i coincideix amb l'inici de la pujada a l'Alt de Piedrafita he agafat el meu ritme de pujada.
Comença a fer molt de vent de cara i el dia es comença a tapar força, quan passo per l'alt de muntanya de Piedrafita al kilòmetre quaranta-cinc vaig en la posició 261. A partir d'aquí comença un tram molt favorable per la meva gravel i puc començar a avançar corredors, arribo a l'inici de la baixada i comença a ploure, poc després cau una mica de pedra, deixo a la meva dreta el segon punt d'avituallament (Ermita de San Miguel al  Km 63, 8) i continuo fins a acabar la baixada.
Aleshores comença un tram de fals plà on tinc la segona caiguda del dia, similar a la primera, però una mica més ràpid. Les rodes de la gravel con que no tenen quasi tac patinen molt i si el terra és dur i hi ha fang, la roda rellisca directament, torno a aixecar i continuo. Els últims sis kilòmetres puc tensa la corda al màxim i faig parella amb una altra gravel per fer relleus aquests últims kilòmetres.
Finalment, entro a meta amb un temps de 4 h: 04 m: 51 s. i quedo a la posició 151, he pogut remuntar 110 posicions en els últims quaranta kilòmetres.
Esperem que arribi la Teresa que ho fa a la posició 96 de la general femení, és una crack, moltes felicitats Teresa. I també moltes gràcies al David i la Irene que ens han fet un cop més una magnífica assistència.


Desnivell: 850 mts.

Recorregut: 81, 7 Km.

Horari: 4h, 4m.

 
Orbea Monegros 2022.


Poc després de les nou del matí ja estem a Sariñena, a les onze tanquen la carretera.


La Teresa recollint el dorsal i davant de totes les bicis Orbeas.


A l'estand d'Orbea.


Per aquí sortirem en una estona, com podeu veure ha plogut amb ganes en les últimes hores.


Aquesta és la imatge frontal de la sortida.


La Teresa a la sortida, el rellotge marca el temps que fa que han començat els de la marató.


Moments previs a entrar dins dels calaixos de sortida.


Fent cua per sortir, queden pocs minuts.


Última foto net, al cap de pocs minuts de la sortida ja tinc fins als genolls plens de fang i aigua.


Sortida de la Monegros 2022, ens esperen 82 kilòmetres.


Rodant pel kilòmetre vint-i-nou, just iniciant la baixada de la clavícula.


Paisatge de Monegros.


En aquest punt s'ha d'anar amb compte, una mica més avall hi ha una forta caiguda a la dreta.


Pujant a l'Alt de Piedrafita.


Vista enrere per veure els corredors.


En plena baixada, kilòmetre cinquanta-set.


Teresa, com estas gaudint d'aquesta carrera.


Continuem baixant i encara que no ho sembli, està plovent.


Kilòmetre seixanta, ja només falten vint-i-dos kilòmetres per meta.


Núvols foscos darrere, plou i fa vent........


Comença a caure pedra, una bona calamarsada ens agafa.


Arribada a la meta de Sariñena.


Moltes felicitats Teresa, una altra fita aconseguida.


Just després de passar la línia d'arribada, 4 h: 04 m: 51 s. Posició 151.


El moment de baixar de la bicicleta.


Fent cua per netejar la bicicleta en els llocs habilitats que hi han.


Ara toca una primera neteja, la resta serà a l'arribar a casa.


Arriba la Teresa, 5 h: 46 m: 32 s. Posició 1178 total i 97 femenina, un exemple, moltes felicitats. 

 

2 comentaris:

Xavier M ha dit...

Quines condicions ! No us ho han posat fàcil i voluntat no us ha faltat.
Felicitats per haver completat aquesta gran clàssica

Teresa ha dit...

Malgrat la pluja, la calamarsa, la calor, del fred i del fort vent, ha estat una experiència més que gratificant, per repetir....
TT