diumenge, 11 de juliol del 2021

Etapa 4 Pirinexus. L'Estartit- Girona.

Itinerari marcat amb el rellotge Suunto Traverse.


Altimetria del dia d'avui.

Avui és el nostre darrer dia de la Pirinexus. Mirem de baixar a esmorzar al més aviat possible (ens obren el restaurant, mitja hora abans) perquè no ens agafi tan fort les calorades.
Sortim passades les vuit del matí de L'Estartit i al costat mateix del càmping La Sirena ja agafem una pista de terra en perfecte estat. Hi ha un tram de la pista que anem al costat del Ter, just en el punt de la seva desembocadura, i pensar que hem estat tantes vegades al costat del seu naixement a Ulldeter.
Deixem Torroella de Montgrí a la nostra dreta i travessem el Ter pel pont de la C-31, just quan s'acaba, agafem a la dreta per una pista paral·lela al riu. Passem per Sant Julià de Boada i continuem fins a Palafrugell.
A la sortida del poble, agafem la pista de la "Ruta del Tren Petit" que ens porta fins a Palamós, on fem una parada per contemplar les meravelloses vistes al Mirador de Can Xiribic. Baixem al Port Esportiu Marina de Palamós i agafem el Passeig Marítim, quina enveja la gent a l'aigua (però avui és diumenge i no volem arribar tard a casa), al passar per Sant Antoni de Calonge parem a un supermercat per reposar aigua als bidons.
Al final del Passeig Marítim fem una petita pujada fins a arribar a la C-253 al costat del càmping Treumal, una petita baixada ens deixa a Platja d'Aro. Continuem fins a Sant Feliu de Guixols i agafem una pista que ens porta a Castell d'Aro on a la sortida del poble ja agafem la Ruta del Carrilet que no deixarem fins a arribar a Girona.
A la sortida de Santa Cristina d'Aro la pista comença a pujar amb un parell de rampes fortes, finalment arribem a Llagostera on (ho coneixem de l'altra vegada) al costat de l'antiga estació, hi ha una font i uns bancs. Aprofitem per fer l'última parada d'aquesta aventura.
Passem per pista al costat de camps agrícoles i poc abans de Cassà de la Selva enfilem el que serà l'última pujada de la sortida. Quart és l'últim poble abans d'entrar a Girona on acabem aquesta Pirinexus. Al final han estat 373 kilòmetres i 3.600 mts. desnivell positius.
Moltes felicitats Teresa per l'esforç que has fet durant els quatre dies. A preparar la pròxima, sigui en bicicleta o a muntanya.



Desnivell: 530 mts.

Recorregut: 94,3 Km.

Horari: 5h, 31m.






Preparant les bicicletes a l'hotel de L'Estartit.


Només sortir de L'Estartit ja agafem la pista cap a Torroella de Montgrí.


Al fons podem veure el Castell del Montgrí.


Deixem Torroella i agafem la pista paral·lela al riu Ter.


Anem cap a Sant Feliu de Boada.


Arribem al terme municipal de Palafrugell.


Al carril bici de Palamós.


Mirador de Can Xiribic, Palamós.


Port esportiu Marina de Palamós.


Dia magnífic a la Costa Brava, la calor comença a apretar.


Entrada de Platja d'Aro a la comarca del Baix Empordà.


Després de passar per Sant Feliu de Guíxols, a Castell d'Aro agafem la Ruta del Carrilet.


L'antiga estació de LLagostera.


Al Parc de l'estació hi ha una font on aprofitem per descansar una estona i refrescar-nos.


Última pujada d'aquests quatre dies.


Quina bona forma has agafat aquests dies a la Pirinexus Teresa.


Quatre dies després de sortir de Girona, estem molt contents de la feina realitzada a la Pirinexus.