dissabte, 5 de gener del 2019

Circular al cim de St. Jeroni (1236 mts.) des de Vinya Nova (460 mts.)


Itinerari marcat amb el rellotge Suunto Traverse.


Mapa Alpina 1:25.000


Quin millor lloc per fer una matinal molt a prop de casa i amb quasi 1000 metres de desnivell?, doncs aquest lloc és Montserrat. Sortim de Vinya Nova (460 mts.) i agafem el camí que hi ha just al costat sud d'aquesta masia. El primer tram del camí és força ampla i suau però quan portem 800 metres des del punt de sortida, el sender es fa cada cop més estret i comença a guanyar metres ràpidament. Anem pujant a la dreta del Torrent del Pont, a l'arribar a la cota 864 agafem a la dreta (est) i continuem pel camí del Pont fins que arribem a la cruïlla de camins (1032 mts.) entre  St. Joan i St. Jeroni.
A partir d'aquest punt el recorregut ja és més que conegut, passem per la Capella de St. Jeroni (1149 mts.), girem a l'esquerra i enfilem els últims metres i durs (hi han moltes escales en el punt final) fins que assolim el cim de St. Jeroni (1236 mts.), cim més alt del massís de Montserrat. El vent bufa amb violència al cim, per tant, un parell de fotos i comencem a baixar, ho farem per un lloc diferent de l'itinerari de pujada.
Quan pràcticament acabem de baixar totes les escales (1165 mts.) agafem a mà dreta (sentit descendent) un petit sender amb el nom del Camí dels Francesos, hi ha trams amb força inclinació i amb pedra solta. A l'arribar a la cota 493 assolim el camí principal, només ens queda continuar l'últim kilòmetre fins a arribar al punt final d'aquesta sortida.


Desnivell: 930 mts.

Recorregut: 10,2 Km.

Horari: 3h, 36m. 






Vinya Nova (460 mts.) punt de sortida i arribada.


Després d'un centenar de metres de desnivell durs, petit respir. 


Roca conglomerada Montserratina.



Cavall Bernat (1111 mts.)


Al cim de St. Jeroni banderes a l'aire.


Vessant nord de Montserrat (Manresa)


Amb la Teresa al cim de St. Jeroni (1236 mts.), cim més alt de Montserrat.


El Mirador del Moro.


La Mola (1104 mts.) a St. Llorenç del Munt.


La zona d'Ecos.


El Montgròs (1133 mts.)


Escaladors Montserratins dins del rectangle.


Una mica més a prop amb el zoom.


Amb tot el zoom.