dissabte, 15 de desembre del 2018

Circular Gavà, La Roca del Barret, Begues, Gavà.


Itinerari marcat amb el rellotge Shuunto.


Mapa Alpina 1:25.000


Avui he d'estar d'hora a casa, és un bon dia per iniciar el procés de recuperació de la mà i l'espatlla de la Teresa, encara ha de portar el braç dret amb cabestrell durant uns dies. Per no sortir del nostre territori farem una circular amb sortida i arribada des del poble de Gavà.
Sortim del poble i agafem la pista que passa per sota de la Masia Can Feral, girem a la dreta i forta pujada fins a Can Bori (130 mts.), continuem a l'esquerra i després de 1 kilòmetre trobem un rètol que ens indica cap a Sant Climent, iniciem una baixada fins al fons del barranc (100 mts.). A l'arribar aquí pots agafar a la dreta (que et portarà al cementiri de Sant Climent) o a l'esquerra (Oest direcció a Begues), nosaltres seguim a l'esquerra, avui farem un canvi de camí en diferència d'altres vegades que hem estat per aquesta zona. 400 metres després de la cruïlla surt a mà dreta una pista que ens porta després d'una forta pujada, a la part superior de la carena, aquest és el camí que fem normalment, avui continuem per la part inferior, ben a prop del torrent. Arribem a la Roca del Barret (384 mts.) lloc característic per la seva terra de color vermell, aquí comença una forta pujada (que nosaltres encara la fem més dura pel fort ritme que imprimim) que ens deixa a la petita carretera entre Torrelles i Begues. Continuem aquest tram per carretera asfaltada i així entrem al poble de Begues (400 mts.), agafem cap a Cal Bartró on seguim un petit corriol que ens deixa a la pista que uneix el cementiri de Begues amb la Collada de la Clota (415 mts.), quan arribem en aquest punt aprofitem per fer una parada on mengem i bevem una mica. Ara ja tot és baixada fins a casa, tot i que encara ens queda uns quants kilòmetres, passem per l'antic camp de tir on hi ha batuda de senglars, iniciem la baixada del "Purgatori" una de les zones amb més pendent de la zona on els bessons pateixen tant a la pujada com a la baixada, passem per la Sentiu i agafem la pista paral·lela a la carretera entre Castelldefels i Gavà, travessem al costat del Parc de Bombers i arribem al final de la sortida.
Un dia sense vent i amb un sol que feia la sortida molt agradable, la Teresa com no podia ser menys ha respost de forma positiva a la sortida, a veure quan la podem veure agafant piolets o els pals d'esquí.


Desnivell: 760 mts.

Recorregut: 24, 1 Km.

Horari: 5h, 1m.







Arribant a Can Bori.


En aquest punt ens desviem i baixem direcció a Sant Climent de Llobregat.


Pista en molt bon estat per baixar a la cruïlla del cementiri de Sant Climent.


A la llunyanía podem veure  la carretera de Gavà a Begues en la seva part final.


Tots els rierols baixen amb aigua.


Aigua per tot arreu.


La Roca del Barret (384 mts.)


Terra vermellosa en aquesta zona.


Arribem a Begues.


En aquest punt entrem al Parc Natural del Garraf.


La Collada de la Clota (415 mts.)


Castell de l'Eramprunyà (389 mts.)