dissabte, 8 de maig del 2010

Bastiments ( 2883 mts.)

Tot i que el pronostic per avui no era gens bo, les ganes poden més i decideixo provar a Ulldeter.
Les nevades d'aquesta setmana han estat considerables ja que fa 7 dies no es podia fer el Bastiments amb esquis ja que faltava neu, s' ha de considerar que ja estem a mitjans de Maig i que la zona aquesta es la mes propera al mar, per tant la neu marxa abans que per exemple a la zona de Benasque on encara ens queden 40 dies per esquiar.
Surto de l'aparcament inferior de l'estació de Vallter 2000 ( 1990 mts.) evidentment l'estació ja fa dies que esta tancada, pujo per la pista del Xalet fins que passat el refugi d'Ulldeter ( 2220 mts.) em desvio a l'esquerra ( O ) per arribar al coll de la marrana ( 2515 mts.).
Des de aquí ja tinc el cim davant, amb unes fortes llaçades arribo al cim del Bastiments ( 2883 mts.). Trec pells i baixo amb una neu primavera que es deixa fer molt bé, a mida que baixo més la neu cada cop es pitjor fins arribar a un punt que era perillosa pels genolls ja que es queda molt enganxada al esqui, per això quan arribo al cotxe decideixo plegar ja que volia fer una altre pujada de 300 o 400 mts però amb aquesta neu l'únic que pots guanyar es un accident.
Demà vull sortir a córrer per la muntanya un parell d'hores.
Desnivell: 865 mts.
Horari: 2h 41 m.

Refugi d' Ulldeter i Pic de Bastiments
Bastiments ( 2883 mts.)
Cim del Bastiments amb els núvols per darrera
Pic del Bacivers ( 2845mts.)
Mireu que fa el vent al Pirineu Oriental ( totes les arestes pelades)

1 comentari:

Teresa ha dit...

demà et passaré unes fotos que tinc de arestas de fa uns dias,pujant al Comabona, que són de pel·lícula
si la frase "demà vull anar a córrer per la muntanya un parell d'hores", és una invitació... quina hora i on allà estaré...