diumenge, 25 d’abril de 2010

Turon de Neouville ( 3035 mts.) per el refugi de la GlèreDissabte 24-04-2010

Sortim del telesqui de La Chapelle ( 1560 mts.) en direcció Sud amb els esquis a l'esquena, el primer tram de la pista es suau però a partir de la cota 1676 el camí es més dret , arribem a una corba on calcem esquis ( 1910 mts.) i per pendents franques arribem al Refugi de la Glère ( 2185 mts.).
Deixem el material que no ens fa falta i sortim direcció al Mont Arrouy. Al principi seguim el mateix camí cap al Turon quan arribem a la cota 2210 mts. girem a la dreta i baixem uns 100 mts. direcció al Col de Rabiet. Un cop al pla i al costat d'una petita pressa , girem a la dreta buscant la base del cim.
El calor en el dia d'avui es sufocant i la neu esta molt transformada, es veuen allaus de fusió per a tot arreu i fent unes fortes llaçades en el tram final el David i el Xavi fan el Mont Arrouy ( 2778 mts.) després gaudim plegats de la baixada encara que la neu ja no esta en el millor moment.
Després de picar una mica al refu, aprofitem la tarde per descansar.

Desnivell:1375 mts.


Diumenge 25-04-2010

Seguim el mateix itinerari d'ahir però girem cap al llac de Mail, el qual passem uns metres per sobre sempre direcció Sud.
El dia avui ja no s'ha llevat tant bonic com ahir però al no haver-hi sol es fa més agraït. Seguim pel fons de la vall i creuem pel mig els llacs Estelat inferior i Estelat superior. Un cop superat aquest llacs entrem en un tub denominat Coume Estrète, quan som al coll la visibilitat en molt dolenta i la neu esta força dura per tant deixem els esquis i fem els últims metres a peu fins al Turon de Neouville ( 3035 mts.).
Estem uns minuts al cim i amb gran sort per la nostre part el dia s'arregla de cop i marxen els núvols baixos per poder gaudir d'una bona neu primavera durant tota la baixada.
Fem una mena de circular i passem per el Llac Bleu ( 2650 mts.) una mica més a baix miro cap a dalt i veig la bretxa de Chaussenque a sobre nostre.
Per amplies pales continuem fins arribar al llac de la Glère, el qual ja no es pot creuar pel mig i el tenim que rodejar fins a situar.nos sota el refugi, uns 60 mts i ja arribem .
Recollim totes les coses i cap al cotxe que quan arribem ens quedaran 7 hores per arribar a casa.


Desnivell: 1005 mts.


David Terrades, Xavier Martí, Josep Mª M
Ruisseau de la Glère

Refugi de la Glère ( 2184 mts.)

Llac de la Glère
Mont Arrouy ( 2778 mts.)
Traces nostres de pujada i baixada al Mont Arrouy
Vista des de la habitació del refugi
El Xavi pujant al Turon
Creuant el Llac Estelat ( 2400 mts.)
Turon de Neouville ( 3035 mts.)

Cara nord del Taillon i Bretxa de Rolando

Cap comentari: