dissabte, 10 d’abril del 2010

Pic De Pedrons ( 2715 mts.)

Itinerari lila ( pujada al cim) . Itinerari vermell ( Segona pujada)

Primera sortida al Pirineu després de l'operació d' apendicitis el dia 20-02-2010 , m'acompanya la Carme que també ha estat un mes de baixa a la muntanya per una bronquitis.
Tots dos ens hem perdut la sortida als Alps Suïssos durant la setmana santa amb els companys.
Sortim de l' aparcament de l' antiga duana francesa ( 1875 mts.) situada a la carretera que va del Col de Puymorent fins al Pas de la Casa.
Caminem 10 minuts fins calçar-nos els esquis ja que la primavera ja ha arribat.
Comencem les primeres rampes amb una neu endurida pel fred de la nit, però es progressa sense cap problema. Anem superant diferents lloms sempre pujant per l'ample aresta que separa el vessant del Pas amb la Coma dels Pedrons.
Quan arribem a la cota 2502 girem a l'esquerra ( Oest) per anar a buscar una canal ample que ens deixara a sota el cim, on trèiem esquis i per una fàcil aresta arribem el cim de Pedrons ( 2715 mts.). Els primers metres de baixada, la neu encara no ha transformat i la crosta es profunda.
En lloc de seguir l'itinerari de pujada al arribar a la cota 2450 mts. baixem per una pala totalment Sud que ens porta a la Coma de Pedrons, aquí el canvi de neu es radical i passem a una neu primavera molt divertida que ens portara fins al començament de l'itinerari.
Encara ens queden forces i decidim tornar a posar pells i remuntar fins a la cota 2300 mts. on la calor ja es sufocant, trèiem pells i tornem a gaudir de un magnific descens fins a prop del cotxe.

Carme S. i Josep Mª M.


Desnivell: 1220 mts.
Horari: 4h. 22m.





La Carme amb el Pedrons al fons
Pics de Font Negra
Pic de Pedrons ( 2715 mts.)

Arribant a l'avantcim , a darrera el Pic de la Mine, a la part esquerra la Coma d'en Garcia
Avantcim de Pedrons
Pic Negre d'Envalira, Montmalus, Pic de Pessons
A dalt del cim de Pedrons ( 2715 mts.)
Segona pujada amb les nostres traces de baixada

3 comentaris:

Teresa ha dit...

Benvingut, ja et trobàvem a faltar els teus fantàstics comentaris i les teves indicacions, per poder seguir els teus passos ...... oh Akihito ¡¡¡¡¡
Jessica i Yasmina

Anònim ha dit...

Lindas fotos Pep !!!
Cariños
Fabiola

Unknown ha dit...

Bones, et tornem a veure en plena forma a recuperar-se que ja et queda menys...
Jessica i Jenifer