divendres, 5 d’abril del 2024

Últim dia a l'Illa de Senja, Pic Sense Nom (568 mts.)

Itinerari marcat amb el rellotge Suunto Vertical.


Tot el que comença acaba i avui és aquest dia. És el nostre últim dia a l’illa, el Xavi els dies que estava aquí sol amb l’Anna, va veure unes traces que baixaven d’un cim que vàrem buscar al mapa i no tenia nom. És un cim solitari, per tant, podrem gaudir de la muntanya tota per nosaltres. Aquesta tarda volem anar a fer algunes compres i a veure el poble més important que és Finnsnes, situat a l’altra part de l’illa de Senja, just pel pont on es travessa a l’illa. 
Deixem el cotxe a l’aparcament que ha obert amb la llevaneus un parell de kilòmetres abans d’on vàrem aparcar el segon dia per fer el Tredje Svanfjell. Avui comencem baixant uns quants metres fins a situar-nos al damunt del llac Kapervatnet Gahperjávri el qual travessem per sobre, arribem a l’altra part del llac i al mateix temps que entrem al bosc comencem la pujada.
És progressiva i el tram amb més pendent és a la part superior, arribem a dalt d’un primer llom i continuem fins al final d’aquest llarg llom, la continuació ja es veu per anar amb grampons i piolet perquè està molt exposat al vent i ha fet desaparèixer la neu. Arribats aquí dalt del Pic Sense Nom (568 mts.), decidim iniciar la meravellosa baixada que es preveu segons hem pogut veure a la pujada.
Sortim del cim per un llom suau i a poc a poc va agafant pendent, entrem dins del bosc i comencem a gaudir com si no hi hagués un demà, quina neu.... En un d'aquests girs, sento un soroll al pal dret i quan intento girar, m'adono que s'ha trencat la part inferior del pal dret.
Per sort és l'últim dia i no tinc cap problema per baixar així, si no hagués estat l'últim dia, no passava res perquè sempre porto els de recanvi. Un cop a baix ens girem per mirar les nostres traces i gaudir d'aquest moment, que no sabem quan el tornarem a tenir (amb un temps tan bo i una neu excepcional). 
Ara només ens queda travessar el llac per la seva part més ampla (més d'un kilòmetre) i remuntar els quaranta metres fins al cotxe.
A la tarda vàrem visitar Finnsnes, que és el poble més gran de la zona i aprofitar per fer les últimes compres. A la nit, l'únic que ens falta es fer les bosses per marxar demà a primera hora.
Gràcies als comp@nys Anna, Xavier, David i Irene per passar aquests dies amb un ambient molt agradable i molts riures. Ens veiem l'any 2025........
Durant els pròxims dies penjaré unes quantes fotos que no són directament de muntanya (o si), totes les d'aquestes sortides han estat realitzades pel David, Xavier i per mi mateix.Desnivell: 520 mts.

Recorregut: 7,2 Km.

Horari: 2h, 57m.


Deixem el cotxe a la 7862, Kaperdalsveien.


Comencem a travessar el Llac Kapervatnet Gahperjávri.


En mig del llac, ben glaçat en aquesta època de l'any.


Iniciem la pujada, força progressiva. A mesura que pugem, més dreta.


Per aquí fa dies que no passa ningú.


La neu aquests dies es manté molt bé gràcies a les baixes temperatures.


A mesura que pugem es veu davant nostre l'Andrefjellet (840 mts.)


Terreny totalment verge i amb un dia espectacular. -9ºC al cotxe i sense vent.


Ja hem deixat enrere la part més dreta de la pujada.


Fem ziga-zagues per anar guanyant desnivell.


Mirada enrere per veure al David.


El David em fa aquesta foto al mig de l'Oceà de neu.


M'aturo una estona i faig una foto endavant nostre.


Esperant assegut al damunt d'una roca. Om Mani Padme Hum.


El David passant per sota les cornises.


El Xavi que ha pujat més directa, esperant al cim.


El David arribant al cim.


Muntanyes per sota dels 1.000 mts., impressionants.


Al cim del Pic Sense Nom. (568 mts.)


Mirada enrere per veure els primers girs.


Última baixada a Noruega, l'aprofitem i la gaudim.David, quina manera de gaudir.............Arribant a baix, trenco un pal. No farà falta agafar els de recanvi a casa.


Baixo el millor que puc amb un sol pal.Les nostres traces de baixada al bosc.


A l'arribar a baix del bosc, tornem a travessar el llac. Mirada enrere per gaudir de les traces.


Amb el zoom es veuen millor.


A l'esquerra les traces de pujada, a la dreta les de baixada.


El llac té més d'un kilòmetre d'amplada.