dissabte, 22 de juliol del 2023

Gavà- Vilanova- Pantà de Foix- Vilafranca- Alt de l'Ordal (487 mts.)- Gavà

Itinerari marcat amb el rellotge Suunto Traverse.


Altimetria del dia d'avui.

Avui sortida llarga per provar la e-bike de la Teresa, sobretot la durada de la bateria. A les especificacions de la bicicleta diu que entre setanta i vuitanta kilòmetres, però regulant amb seny el funcionament de la bateria, avui hem fet més de cent deu kilòmetres i encara quedava un 20% aproximadament.
Uns minuts abans de les set del matí sortim de Gavà direcció a Castelldefels, agafem les Costes del Garraf fins a Sitges i per la carretera antiga que passa per l'Ermita del Vinyet entrem a Vilanova i la Geltrú capital de la comarca del Garraf.
Travessem tot el poble i continuem per la carretera cap a l'Arboç, deixem el càmping Vilanova Park a la dreta on fem un llarg esprint amb un altre ciclista. Deixem el Pantà de Foix a la nostra esquerre i passem pel Castellet, just a la sortida del poble hi ha una pujada no massa dura, però una mica llarga, després baixada fins a Santa Margarida i els Monjos.
A la sortida del poble agafem el nou carril bici que va fins a Vilafranca del Penedès, està magnífic perquè t'estalvies el trànsit a les rotondes que sempre és una mica perillós. Pujada suau i entrem a Vilafranca on hi ha el mercat setmanal, girem cap a La Granada i un kilòmetre abans d'arribar al poble agafem a la dreta fins a Avinyonet del Penedès.
Fem una parada a la font que hi ha al costat de l'església, ens trobem força bé i decidim anar cap a l'Ordal. Pujada de 3a categoria amb unes llargues rectes, però sense massa percentatge, arribem a l'Alt de l'Ordal (487 mts.) on fem unes fotos i aprofitem per beure una mica.
Llarga baixada fins a Sant Vicenç dels Horts per continuar un tram planer fins a Sant Boi de Llobregat, a l' estar encara bé decidim pujar a l'Alt de Sant Climent i així rematar una bona circular. Entrem a Gavà quant la calor ja crema (32ºC). Bona i llarga sortida on la e-bike de la Teresa ha funcionat perfectament.


Desnivell: 1340 mts.

Recorregut: 110, 4 Km.

Horari: 5h, 9m.





Inici de les Costes del Garraf.


Baixada cap a Garraf.


Al fons ja podem veure l'Alt de la Maladona.


Arribant a dalt de l'Alt de la Maladona.


Nosaltres a la dreta, cap al poble de Sitges.


Antiga carretera de Sitges a Vilanova.


Avui al fer el recorregut llarg, anem cap a Vilanova i la Geltrú.


Entrant a Vilanova i la Geltrú, capital de la comarca del  Garraf.


Molts ciclistes avui per aquesta ruta del Pantà de Foix.


En primer terme el Pantà de Foix, al fons el Castell del Castellet.


Entrant al Castellet.


Travessem Santa Margarida i els Monjos.


Vilafranca del Penedès, capital del vi.


Arribant al poble de l'Ordal on acabem de fer una bona pujada.


Alt de l'Ordal (487 mts.), ara baixada fins a Sant Vicenç dels Horts.


Felicitats Teresa, una sortida amb més de cent kilòmetres.


Última pujada del dia, Alt de Sant Climent.