dissabte, 12 de febrer del 2022

Gavà- Sitges- Sant Pere de Ribes- Vilafranca del Penedès- Gavà amb la bici de carretera.

Itinerari marcat amb el rellotge Suunto Traverse.


Altimetria del dia d'avui.


Al Pirineu continua la mateixa sequera que tenim a tot Catalunya, fa més de dos mesos que no neva i abans de fer el canvi dels esquís pels grampons i piolets, decideixo fer un parell de sortides amb la bicicleta, això si el temps ho permet. La primera l'he pogut realitzar, tot i la bona remullada que he rebut des d'Olesa de Bonesvalls fins a casa, demà veurem com s'aixeca el dia.
Surto de casa i vaig cap a Castelldefels on al final del terme municipal comença la pujada a les Costes de Garraf (port de 3ª categoria). Després de pujar a l'Alt de la Maladona, una baixada ràpida em deixa al Port de Vallcarca on hi ha uns trams de puja-baixa per arribar a Sitges.
Agafo la carretera vella cap al Vinyet i poc abans d'entrar a Vilanova i la Geltrú, desviació a la dreta cap a Sant Pere de Ribes, travesso la població i a la sortida continuo per la C-15b cap a Canyelles.
Deixo a la meva esquerra Sant Miquel d'Olèrdola i per unes carreteres secundàries on no hi ha gens de trànsit, arribo a Sant Pere Molalta. Un petit tram per l'N-340 (ara arreglada i amb un voral molt ample, magnífic per les bicicletes) i a la sortida d'Avinyonet del Penedès giro a la dreta per la BV-2411 direcció a Gavà.
El cel cada cop està més negre i amenaça pluja en qualsevol moment, a la sortida d'Olesa de Bonesvalls, comença a ploure molt suaument, però a mesura que m'apropo a Begues cada cop plou amb més ganes. A la sortida de Begues i poc abans de començar la baixada cap a Gavà, m'he d'aturar a netejar les ulleres, per què amb l'aigua no veig massa bé.
Baixada amb compte per què el terra està molt mullat, i finalment arribo a casa ben remullat, però molt content pel recorregut i pel temps realitzat. Demà veurem si el temps ens permet sortir.


Desnivell: 1030 mts.

Recorregut: 80,2 Km.

Horari: 3h, 30m.





Inicio la pujada a les Costes de Garraf.


Baixant cap al poble de Garraf.


Entrant al poble de Sitges.


A la rotonda agafo a la dreta direcció a Sant Pere.


Arribant a Sant Pere de Ribes.


A l'arribar al stop, giro a l'esquerra cap a Vilafranca del Penedès.


Surto del Baix Llobregat, passo pel Garraf, entro a la tercera comarca del dia: Alt Penedès.


Al fons Sant Miquel d'Olèrdola.


Avinyonet del Penedès.


Deixo l'N-340 i agafo a la dreta per la BV-2411 direcció a Gavà.


Una salutació a l'Eli i l'Esteve al passar per Can Mitjans.


Finalment, al sortir d'Olesa m'agafa la pluja, abans de baixar de Begues he de netejar les ulleres.