diumenge, 3 de maig del 2020

Gavà- Ca n'Amat- Gavà


Itinerari marcat amb el rellotge Suunto Traverse.


Avui segon dia que podem sortir quatre hores per la muntanya, no desaprofitem l'oportunitat. Sortim amb la Irene passades les sis del matí, avui tot i ser aquestes hores del matí podem veure més gent, suposo que ahir al ser dissabte molta gent va aprofitar per anar a comprar.
Agafem la pista al costat de Can Feral i enfilem cap a Can Bori (140 mts.) on trobem una parella dels Mossos. Continuem uns vuit-cents metres i agafem a mà esquerra una desviació que va a Ca n'Amat, en aquest punt el camí comença a baixar amb ganes, deixem el camí principal i agafem a mà dreta un caminet (GR-92), tot el camí està molt verd a causa de les pluges d'aquest últim temps.
Fins i tot baixem per un fàcil sender a veure l'aigua transparent que baixa pel petit rierol. No sempre baixa aigua per aquí i s'ha d'aprofitar l'oportunitat. Tornem al camí d'inici i continuem fins a la pista principal, agafem a l'esquerra i pocs metres després agafem la desviació a La Font del Ferro, on per sorpresa nostra, avui raja una mica d'aigua. La provem i efectivament, com recordava fa molts anys, té un fort sabor fèrric.
Continuem i fem una parada a Ca n'Amat per beure i menjar una mica, després d'aquesta merescuda parada, continuem direcció a Can Feral. Encara ens queda una estona per fer les quatre hores, així que passem per darrere de Can Feral i pugem direcció a Albarrosa, des d'aquí sí que baixem directes a Gavà i cap a casa.
Be, entre dissabte i diumenge ja hem passat els trenta kilòmetres i més de mil metres de desnivell.
Ara a preparar el pròxim dissabte i diumenge de sortides com a molt de quatre hores.
Cap a on anirem?


Desnivell: 270 mts.

Recorregut: 12,6 km.

Horari: 3h, 10m. 




Agafem la pista cap a Can Bori.


Gavà amb les primeres hores de llum.


Al fons ja podem veure Can Bori.


Última rampa forta per arribar a Can Bori.


Nosaltres agafem la desviació cap a Ca n'Amat.




Tot el paisatge està molt verd a causa de les pluges d'aquest hivern-primavera.


Baixa aigua per tot arreu.


Una zona tan seca com aquesta és un plaer veure-la així.


La Font del Ferro.


Aquest any sí que raja una mica d'aigua, feia molts anys que no la provava. 


Imatges de Ca n'Amat.




Ermita a la sortida de Ca n'Amat.