dissabte, 9 de maig del 2020

Gavà- Castell d'Eramprunyà (380 mts.)- La Desfeta (525 mts.)- Gavà.


Itinerari marcat amb el rellotge Suunto Traverse.


Avui, nova sortida pel nostre municipi, la idea és pujar al cim més alt de Gavà. Aquest és la Desfeta (525 mts.) i ho farem en circular, com a punt d'inici i final al poble de Gavà.
5:45 del matí, ja estem escalfant al carrer, tot i que l'hora de sortir no és fins a les sis, ens estimem sortir uns minuts abans (a aquesta hora no hi ha ningú al carrer) i estar a casa abans de les 10:00 que és l'hora d'estar a casa.
Agafem la pista de Can Feral per la seva part inferior després de deixar a mà esquerra el barri de Can Tries. Arribem a les dues primeres rampes dures (però curtes) de pujada i passem per l'anomenat "Pont de les Formigues", uns metres després agafem una desviació a mà dreta i arribem a Ca n'Amat encara bastant fosc,  avui el dia està més tapat, tot i que de moment no amenaça pluja.
Passem la desviació de la Font del Ferro i sis-cents metres després agafem a l'esquerra cap a la Font de La Salamandra de la qual surt força aigua. La pujada és forta i el camí estret, cosa que dificulta molt la pujada, finalment arribem a la urbanització de Bruguers. Travessem la carretera i passem pel costat de l'Ermita de Bruguers d'on surt el camí que després de passar per la Roca Foradada ens deixa al Castell d'Eramprunyà.
Fa molts anys que estan fent obres i encara està totalment tancat, fem unes fotos i continuem per un corriol molt estret i força dret que ens porta al mateix cim de La Desfeta (525 mts.) cim que tot i estar molt a prop del terme municipal de Begues, pertany a Gavà. Al cim hi ha una torre de guaita que es fa servir a l'estiu pels forestals.
Aprofitem per menjar i beure una mica, fa una mica de vent i no ens volem refredar, per tant fem la foto al cim i iniciem la baixada per la pista principal que ens deixa a La Clota, poc abans ens trobem a l'amic Jordi Vicente que durant molts anys va estar al capdavant de la Llibreria El Nou Rals a Viladecans, ens acomiadem d'ell i continuem la baixada direcció a l'antic camp de tir.
Avui agafarem un nou corriol per baixar d'aquí, deixem La Clota i agafem el camí dels Penitents, just en el moment que portem 1,3 kilòmetres i poc abans d'arribar a una gran bassa d'aigua, agafem a l'esquerra un corriol estret i dret que després de passar per l'antic Pou de Glaç ens deixa a La Sentiu.
Ara només ens queden uns kilòmetres força planers fins a arribar a Gavà, punt final de la sortida d'avui.


Desnivell: 640 mts.

Recorregut: 18,4 Km.

Horari: 3h, 22m.




El Pont de les Formigues encara ben fosc.


Entrant a Ca n'Amat.


El dia es resisteix a sortir.


Passat la Font del Ferro ja podem veure els dos cims d'avui.


Entrant a Bruguers.


Part posterior de l'Ermita de Bruguers.




Al fons el Castell de l'Eramprunyà.


La Roca Foradada.



Encara estan fent obres a l'interior del Castell.


Castell de l'Eramprunyà (380 mts.) darrere podem veure La Desfeta (525 mts.), cap allà anem.


Al cim de La Desfeta, hi ha una torre de guaita.


Les Agulles (552 mts.)


Iniciem la dura pujada.


Tram amb molt pendent.


Ja es pot veure el cim.


Al cim de La Desfeta (525 mts.), cim més alt del terme municipal de Gavà. 


Bones vistes des d'aquí dalt: Viladecans, Gavà, Bruguers.


Castell d''Eramprunyà.


La Teresa amb la torre de guaita.

1 comentari:

Teresa ha dit...

Setmana rere setmana , ens les haurem d'enginyar per a no sortir del municipi, ahir diumenge ja teníem la del pròxim dissabte... que bo...…
TTF