dissabte, 14 d’octubre del 2017

L'Olla de Núria.


Mapa amb el recorregut del dia.


Track del recorregut amb el rellotge Suunto Traverse.


Avui, després de les vacances a Grècia que millor per tornar a agafar el ritme que intentar fer  l'Olla de Núria. Això consisteix en: sortir de Núria (1950 mts.) i pujar al Puigmal (2912 mts.), a partir d'aquest punt iniciar la carena amb les seves pujades i baixades i fer per aquest ordre, Pic del Segre (2848 mts.), Pic de Finestrelles (2829 mts.), Pic d'Eina (2786 mts.), Pic de Noufonts (2851 mts.) i Pic de Noucreus (2799 mts.), dura sortida per les quantitats de pujades i baixades durant tot el recorregut.
Sortim de Núria (1950 mts.) amb el Xavi quan falten pocs minuts per les 9 del matí (el primer cremallera no surt fins a les 8.10 del matí) i agafem el camí d'estiu que puja per la part esquerra de la Coma de l'Embut. Pugem a bon ritme però sense forçar, per què la jornada serà llarga, en 1 hora i 54 minuts arribo al cim del Puigmal (2912 mts.), el Xavi ja fa uns minuts que m'espera.
No ens entretenim massa al cim, unes fotos, beure i menjar una mica i continuem per la carena, baixem fins a la cota 2750 mts. per tornar a pujar uns metres i així assolir el Petit Pic del Segre (2810 mts.), uns metres més de descens i pujada fins a arribar al Pic del Segre (2848 mts.), al ser el dia tan llarg aprofitem els cims per beure i menjar una mica.
Ara seguim direcció al Coll de Finestrelles (2604 mts.), aquest és el tram que més metres baixem i després tornem a guanyar. Des del Pic del Segre al Coll de Finestrelles baixem més de 200 metres de desnivell i seguidament tornem a guanyar 230 metres més fins al cim del Finestrelles.
La baixada des del Pic del Segre fins al Coll de Finestrelles es fa força bé, el sender està molt ben marcat, arribem al Coll de Finestrelles (2604 mts.) i ens trobem a 4 catalans que han sortit del poble francès de Llo i baixen cap a Núria (els vénen a buscar a Ribes i els acompanyen a Llo a recollir el cotxe), ens acomiadem d'ells i iniciem la dura pujada cap al Pic de Finestrelles (2829 mts.) al qual assolim 31 minuts després de deixar el Coll. Fa 4 hores que hem sortit de Núria i ens trobem força bé. El tram que ve ara tot i tenir pujades i baixades no és tan dur com el que acabem de realitzar, passem al costat del Pic de Núria (2790 mts.) i del Puig del Coll d'Eina (2772 mts.), 58 minuts després de deixar el Finestrelles arribem al Pic d'Eina (2786 mts.).
Just davant tenim la Torre d'Eina però nosaltres continuem que encara ens queden dos cims més, iniciem una lleugera baixada per iniciar la pujada al penúltim cim, són 130 metres de desnivell que encara pugem a bon ritme per arribar al Pic de Noufonts (2851 mts.). Aquest és un cim amb una vista genial, a l'oest la cresta entre el Pic de l'Orri i la Torre d'Eina, més a l'est, la cresta entre el Racó Gros i el Petit, al sud el Noucreus i Núria. L'aigua fa una estona que l'hem de racionar per què d'ença que passes el pluviòmetre a la cota 2500 pujant al Puigmal i fins que no arribem a la cota 2460 de baixada del Noucreus, on neix el brollador que després es converteix en el torrent del Noucreus, no hi ha aigua en tot el recorregut.
Iniciem la forta baixada fins a arribar al Coll del Noufonts (2658 mts.), sense repòs possible comença l'última pujada del dia fins a arribar al Pic de Noucreus (2799 mts.). Ara sí que comencem a baixar direcció a Núria però abans parem al brollador per omplir l'ampolla i beure aigua amb les pastilles d'Isostar que posem perquè tingui més sals minerals. Ara ja només queda acabar de baixar aquests metres tan i tan coneguts fins a Núria on arribem força contents per la feina d'avui.
Ara, a preparar propers objectius................



Desnivell: 1780 mts.

Recorregut: 19,7 Km.

Horari: 8h 2m. 










El Pic del Segre (2848 mts.) des de Núria.


El mateix cim aquest passat hivern després de baixar per aquesta cara est amb esquís.


Al fons ja podem intuir el Puigmal.


Fort pendent per arribar al cim.


Ja puc veure la creu del cim.


Des del cim del Puigmal podem veure d'esquerra a dreta els tres últims cims pels quals passarem avui. 


Al cim del Puigmal (2912 mts.)


Des del Puigmal el camí a seguir fins al segon cim del dia: Pic del Segre.




Tram recorregut des del Puigmal direcció al Pic del Segre.


Darrere del Xavi podem veure el poble de Font- Romeu.


Al cim del Pic del Segre (2848 mts.)


Des del mateix Pic del Segre part del recorregut que encara ens falta.


Coll de Finestrelles (2604 mts.)


Núria (1950 mts.) pujant al Finestrelles.


Última pujada per assolir el cim del  Pic de Finestrelles (2829 mts.)




La Torre d'Eina (2850 mts.) vist des del Pic d'Eina (2786 mts.)


Al cim del Pic d'Eina (2786 mts.)


La continuació cap al Pic de Noufonts (2851 mts.)


Des del Pic de Noufonts podem veure al fons, la cresta que se'ns va resistir a l'inici d'aquest passat estiu.


Pic de Noufonts (2851 mts.), penúltim cim del dia.




Cabana d'emergència al Coll de Noufonts (2658 mts.)


Mirada enrere al Coll de Noufonts i el Pic de Noufonts.


Vall de Noufonts, al fons el Puigmal (2912 mts.) el primer cim del dia, uffff que lluny.


Última pujada del dia, direcció al Pic de Noucreus.


Pic de Noucreus (2799 mts.)


El Noufonts des del cim del Noucreus.


Baixada des del Coll de Noucreus cap a Núria.


Baixant per la Vall de Noucreus amb el Puigmal al fons de vigilant nostre.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Benvolguts companys,
Espero estar en els vostres propers objectius i que no siguin a trigar molt.
TT