dissabte, 14 de gener de 2017

Pas de Llevata (2435 mts.)

Dissabte 14/01/2017.


Aquest cap de setmana no és el millor per pujar al Pirineu però les ganes d'esquiar una mica i estrenar els nous esquís de la Teresa ens fa decidir a pujar a Boi-Taüll que és una de les estacions que més neu té al Pirineu en aquest estrany hivern 2016-2017.
La primera idea era anar a fer el Bony de la Redona (2630 mts.) el descartem per la manca de neu a la part inicial. La segona opció és pujar a l'aparcament de l'estació, la carretera té força neu però amb els neumàtics All Seasons poden arribar sense cap problema.
Sortim de l'aparcament (2020 mts,) amb els esquís posats i la primera persona que ens trobem a l'aparcament ens diu"la motivació no té limit", ens mirem amb un somriure i iniciem la pujada.
L'estació està tancada pel vent que fa (i el que es preveu, que encara serà més fort), nosaltres agafem primer la pista vermella per després continuar a l'esquerra per la verda que ens deixa a l'estació intermèdia (2170 mts.), aquí comença a bufar el vent amb intensitat, però com que no falta massa i al tenir la visibilitat més o menys bona decidim continuar fins al  Pas de Llevata (2435 mts.). Cada cop el temps està empitjorant per moments i el pitjor moment és a l'arribar al Pas i trobar la caseta del pister tancada, no podem fer el canvi de pells a l'interior i aquí a l'exterior la temperatura és de -15 graus, això amb el vent ens dóna una temperatura de sensació de -31º.
Fem la transició el més ràpid possible i iniciem el descens com podem, el vent puja directament de la vall i aquests primers metres de baixada son molt durs. A mesura que anem baixant sembla que la cosa s'arregla però de cop i volta comença a picar la neu a la cara amb una forta violència, hem de parar per què no és possible continuar amb aquestes condicions. Aprofitem un descens de la velocitat del vent per acabar de lliscar per la pista i arribar al Pla de Vaques (2200mts.) on entrarem en calor gràcies a un té calent preparat aquest matí.
En fi, un dia curt però molt dur, a veure què ens ofereixen els pròxims dies...................Desnivell: 450 mts.

Recorregut; 5, 2 Km.

Horari; 2h 3m.     
El poble de Taüll (1503 mts.) es desperta nevat. 


La Teresa a la sortida de Boí-Taüll (2020 mts.) a 9 graus sota cero.


Pujant per la pista vermella direcció a l'estació intermèdia. 


El Cerví de Durro (2630 mts.)


La tempesta comença a agafar força.


El sol surt a l'esquerra del Balcó de Cerví (2520 mts.)


La Teresa ben tapada per aguantar aquesta tempesta.


Pujant cap al Pas de Llevata (2435 mts), antic coll que a l'estiu es feia servir per passar el bestiar des de Manyanet a Taüll.


Arribant al Pas de Llevata (2435 mts.)


15 cms. de neu nova al coll.


Cara de molt fred, és normal: temperatura -15º, vent 75 Km hora, Temperatura de sensació -31º.

Diumenge 15/01/2017.

Avui al matí ens hem trobat el cotxe mig enterrat per la neu.


Quan hem marxat nosaltres ja havien caigut més de 40 centímetres.


Hem esperat una bona estona a veure si parava de nevar però cada cop ho feia amb més intensitat.

3 comentaris:

Carme S ha dit...

Ostres, que valents, després de veure això quasi és millor estar treballant.

Teresa ha dit...

Tot i les dures condicions meteorològiques, és cert que ens mou la motivació i les ganes de moure'ns.
Esperant ja la propera sortida.
TT

Anònim ha dit...

Que ha pasado????
Mucho frio??????

Martin