dissabte, 10 de setembre de 2016

Tour de Guet (601 mts.)Avui pugem a la comarca francesa de l'Aude, deixo a la Irene a les oficines de l'empresa on treballa i vaig a entrenar al Tour de Guet (601 mts.), és el cim més alt de la zona.
Aquesta serà la quarta vegada que pugui al cim, les altres tres he pujat per vessants diferents però avui toca repetir, pujo pel vessant que surt del Col de Fer à Cheval (317 mts.) o Col d'Alaric, dels tres itineraris, aquest és el que té la millor pista per córrer.
Surto del Col i he de baixar uns metres per la carretera direcció a Montlaur, en pocs minuts ja agafo la desviació a mà esquerra (GR 36) i entro a pista forestal. Després d'1 kilòmetre de suau baixada agafo a mà dreta una primera rampa amb un fort desnivell, després suavitza bastant i fins i tot hi ha un petit tram força planer. a partir d'aquest punt ja canvia tot, la pista passa a ser més estreta, més dreta i amb molta pedra. Quan arribo al kilòmetre 5 em creuo amb la pista ampla que ve de l'altre vessant i en pocs minuts assoleixo el cim del Tour de Guet (601 mts.). 
Com sempre en aquesta zona fa molt vent, encara sort que hi ha el petit refugi de pedres dalt del cim i en puc ficar a dins per beure una mica. Un parell de fotos i seguint el mateix camí de pujada, inicio el descens, s'ha d'anar amb molt compte, doncs hi ha trams de molt pendent i moltes pedres.
Quan arribo al final del descens, em toca remuntar els 100 metres de desnivell fins al cotxe.
Bona sortida sense massa calor però amb molt vent.


Desnivell: 410 mts.

Recorregut: 12,6 Km.

Horari: 2h 3m.  


Les vinyes en aquesta part de França a punt de fer la recol.lecció.


Al fons es pot veure el cim del Tour de Guet.


Amb el zoom es veu millor.


He sortit del Col du Fer à Cheval i aquí direcció a la dreta pel GR 36.


El sender és magnific per córrer.


Mirada enrere després de pujar la part més inclinada de la pujada.


Montlaur és el poble més gran de les rodalies.


Les dues direccions del GR 36.


Ja he arribat a la pista ampla que em deixarà al cim del Tour de Guet.


Antics rètols direcció al poble de Moux, en aquest punt conflueixen els dos GR, el 36 i el 77.


Tour de Guet (601 mts.)


Visió de tota la comarca des del cim.