dissabte, 9 de juliol de 2016

Cresta al Pic de Thoumasset (2741 mts.) i Pic del Port de Siguer (2638 mts.)Aquesta cresta fàcil ja feia temps que la tenia present, sobretot d'ençà que aquest passat hivern vàrem treure el cap al Port de Siguer (2397 mts.).
Volem aprofitar tot el cap de setmana amb la Irene (dissabte cresta, diumenge Tour de France) per això deixem el cotxe a la mateixa cruïlla de la carretera principal cap a Ordino, així ja tenim el lloc per veure els ciclistes diumenge, tot i que hagi de fer 3,5 kilòmetres més.
Quan passen uns minuts de les 6 del matí inicio la sortida, aquests primer kilòmetres per asfalt,  fins que arribo a l'aparcament de Sorteny  (1775 mts.) i agafo el sender molt ben marcat, direcció al Port de Siguer, deixo a la dreta el refugí de Rialb (1995 mts.) i per damunt d'un petit pont travesso el riu, uns metres més amunt torna a haver-hi un altre pont, si volgués anar a la Portella de Rialb (2509 mts.) no l'hauria de creuar però com giro a la dreta l'he de creuar i seguir direcció al Port de Siguer.
Fins a arribar a aquest punt la pujada ha estat molt agraïda però a partir d'ara i fins al coll la pujada és constant. Arribo al Port del Siguer (2397 mts.) 1 hora i 49 minuts després de sortir del cotxe, una petita parada i enfilo la pujada pel llom direcció sud. Durant aquest primer tram hi han fites i es pot portar els pals perquè de moment les mans no fan falta per grimpar, arribo a una petita depressió després d'un puja i baixa, estic a la cota 2540 metres, i ja puc veure el primer cim. Aquests últims 100 metres ja són força més drets però la roca que trobo és de molt bona qualitat i tot i semblar des de lluny que podia estar descomposta no és així. Arribo al Pic del Port de Siguer (2638 mts.) on tinc una vista magnifica de la continuació cap al Thoumasset, després de fer un parell de fotos enfilo el llom direcció nord-est, a poc a poc augmenten les dificultats però sense passar d'aquí. Em situo sota un mur d'uns 10 metres, aprofito per guardar els pals, aquest és el pas més difícil de la cresta II+ però sense massa exposició, ja que aquest es passa pel vessant sud. Continuo tota l'estona per la cresta, alguna vegada passo al vessant nord, un altre al sud, alternant el vessant depen de les dificultats, arribo a l'última depressió del dia (estic sota el cim), en aquest punt crec que vaig anar massa a la dreta i vaig acabar pujant per unes fortes pendents d'herba, directa des de la bretxa per la roca hauria estat millor. 3 hores i 53 minuts després de sortir arribo al Pic de Thoumasset (2741 mts.), cim amb una vista espectacular, aprofito per beure una mica i inicio la baixada, aquí seguiré la mateixa que a l'hivern, és a dir baixar de cim fins a la cota 2550 i en aquest punt girar a l'esquerra sentit descendent i baixar fins al mateix Estany Blau (2350 mts.) on aprofito per omplir aigua i continuar travessant tot l'estany per la part dreta, després em queden 80 metres de pujada fins al Port de Siguer (2397 mts.)
A partir d'aquest punt tot baixada fins a arribar al cotxe on m'espera la Irene, l'endemà una gran etapa de muntanya del Tour de France una mica marcada pels últims 10 kilòmetres amb la forta tempesta d'aigua i pedra que varen haver d'aguantar els corredors. 


Desnivell: 1320 mts.

Recorregut: 17,2 Km.

Horari: 6h, 46m. 
A l'entrada de la vall hi ha aquest cartell, cap al Port de Siquer he d'anar.


El Pla de la Rabassa.


Al fons ja podem veure el cim que vàrem fer aquest hivern amb esquís, el Turó de Port Vell (2489 mts.)


Refugi de Rialb (1995 mts.)


Direcció al Port de Siquer (2397 mts.)


Ja estic arribant al coll.


Amb el zoom, la característica fita del Port.


Port de Siquer (1995 mts.)


Tot i el sol de cara, ja s'intueix tota la cresta.


A l'inici hi han fites per assenyalar el camí.


L'ombra del Pic de Thoumasset es reflecteix al tram que ja he recorregut.


Primer cim del dia: Pic del Port de Siguer (2638 mts.)


Des del cim, la continuació fins al Pic de Thoumasset.


Estany del Solanet (2353 mts.)


Un dels trams de II+.


Tram de cresta recorregut, al fons el Pic del Port de Siguer.


L'ombra del Thoumasset segueix present.


L'Estany Blau.


La Vall de Solanet.


Fita cimera amb el Pic de l'Estany Blau (2659 mts.) a l'esquerra. 


Pic de Thoumasset (2741 mts.)


L'Estany Blau amb el Pic de la Fontblanca (2904 mts.) des del cim del Thoumasset.


La mateixa imatge anterior però des del mateix estany.


Cara Nord del Pic de Thoumasset des de l'Estany Blau (2350 mts.)


Des del Port de Siguer es pot veure per on he baixat (a l'hivern amb esquís de muntanya es segueix el mateix camí)


A la dreta Portella de Rialb (2509 mts.), a l'esquerra el Pic de Besalí (2639 mts.)

Diumenge 10/7/2016.Aparcament per veure l'etapa del Tour de France.


Caravana publicitària, segueix el mateix recorregut que els ciclistes però passa una hora abans.Corredor del Lampre.El corredor Croat Kristijan Durasek al mig de la tempesta d'aigua i pedra.


El corredor Croat Kristijan Durasek.

1 comentari:

Teresa ha dit...

Quina diferència de paisatge de la pujada amb esquís de febrer.
ohhhh el Refugi de Rialb.
Queda pendent amb esquís i apunta'm també a la circular a Pic de Fontblanca.
per cert, tinc una samarreta de Vittel.
Ens veiem aviat, després de la meva interminable recuperació.
Teresa