dissabte, 19 de desembre de 2015

L'Elefant (1156 mts.) cim emblemàtic a Montserrat.La lesió aquesta és més llarga del que em pensava, el passat dimecres la ecògrafa em va dir que encara tenia un petit trencament de 10 x 3 mm. (l'últim dia era de 19 x 6 mm.), després, al passar al trauma, em confirma que encara no està curat i que faci alguna cosa suau, per això fem aquesta circular a Montserrat amb poc desnivell i molt tranquils. En aquest mateix moment, el nostre amic Xavier Martí gaudint d'un bon corredor de neu al Pic de La Mine a l'Ariège.
Sortim del refugi de Santa Cecilia (686 mts.) i agafem el GR-4 també anomenat Camí de l'Arrel, després de passar per sota de tota la cara nord de Montserrat amb els cims de la Pared de l'Aèri, Pared de Diables i el Cavall Bernat arribem al Pla de la Trinitat (945 mts.). Aquí deixem el camí principal i agafem a mà dreta per anar direcció a l'Ermita de la Trinitat, a partir d'aquest punt iniciem un franqueig fins que arribem a un punt on està escrit en color groc a una pedra, Sant Salvador. Seguim aquest camí amb forta pendent, fins que arribem a un pla on ja es veu el cim de l'Elefant.
Pugem per un petit corriol fins a tocar el conglomerat Montserratí, un primer tram on hi ha unes arrels a la dreta que et poden ajudar a pujar, després ens situem sota el pas més vertical (II-) però que es supera amb molta facilitat, finalment ens acostem a la xemeneia estreta on deixem al mateix peu les nostres motxilles (només agafem la càmara de fotos).
Iniciem la pujada, és estreta però es puja amb molta facilitat (un altra cosa és mullada o humida), un cop a dalt només ens falta grimpar uns 15 metres i ja som al cim de l'Elefant (1156 mts.). Unes fotos i cap a baix, igualment es baixa amb facilitat, després desgrimpem els passos de roca i tornem a agafar el camí principal.
A partir d'aquest punt ens trobem una lleugera baixada fins que arribem al Coll de la Canal Plana (1019 mts.), la baixada no té cap dificultat, ja que el camí està molt ben marcat i quan trobes la màxima inclinació ens podem agafar als arbres que hi han al recorregut. Arribem a la cruïlla del GR-4 (850 mts.) pel que hem passat fa una estona, només ens queda seguir el camí per arribar al cotxe que tenim aparcat al refugi de Santa Cecília (686 mts.).


Desnivell: 560 mts.

Recorregut: 8,7 Km.

Horari: 4h 3m.
Pared de l'Aèri (1088 mts.)


Pared de Diables (1062 mts.)


Cavall Bernat (1111 mts.)


D'esquerra a dreta: Cavall Bernat, Pared de Diables i Pared de l'Aèri.


Al arribar al Pla de la Trinitat agafem la desviació a la dreta, al fons La Mòmia (1127 mts.)


Ermita de la Trinitat.


Aquí deixem el PR C-19 i ens desviem a la dreta cap a la Ermita de Sant Salvador.


Aquí podem veure la pujada al cim de L'Elefant.


A l'ombra es pot veure la xemeneia estreta.


La Teresa grimpant al conglomerat Montserratí. al fons la zona de Gorros.


Un dels trams més verticals (II-)


Bona temperatura i dia sense vent, perfecte per grimpar.


A la part central de la xemeneia.


Hem deixat les motxilles al peu per que és molt estreta.


Un cop sortim de la xemeneia ja ens falten pocs metres per arribar al cim.


Visió des del cim cap a la zona nord de Montserrat.


La sortida de la xemeneia.


Al cim de l'Elefant (1156 mts.)


La xemeneia vista de de la part superior.


Iniciant la desgrimpada.


Al mig de la xemeneia.


Ara li toca el torn a la Teresa.


Arribant a la part inferior.

1 comentari:

Teresa ha dit...

Una matinal entretinguda, divertida i molt ben aprofitada.
Avui hem fet una sortida a Núria i la veritat és que la situació és penosa, esperem que alhora que t'acabes de recuperar ens caiguin les primeres nevades.
Pd:cuida't molt i recupera't aviat.