dijous, 31 de desembre de 2015

Pic de la Dona (2704 mts.) i Bastiments (2881 mts.)


Linea lila: Itineràri de pujada
           Linea taronja: Itineràri de baixada   
Ahir a la tarda vaig visitar al meu traumatòleg després de fer-me al matí per 4a vegada l'ecografia de la cama esquerra, em dóna l'alta però em diu que no comenci massa fort, sinó progressivament de menys a més.
Que millor que una circular per la zona d'Ulldeter, feia just dos mesos que havia trepitjat el Pirineu per última vegada just abans de la lesió.
Surto de l'aparcament superior de Vallter 2000 (2155 mts.) tot i haver anat seguint les condicions de neu al Pirineu no m'esperava aquesta manca de neu, sembla que estem a la primera setmana de novembre i no l'últim dia de l'any. Segueixo el camí molt ben marcat fins a arribar a la Portella de Mantet (2409 mts.), lloc on es bifurquen diferents camins, jo segueixo direcció sud pel camí que després de passar per la cota 2554 i arribar a un petit plà ja podem veure el cim del Pic de la Dona. Són 150 metres de desnivell que els faig a un ritme molt suau, em sobta molt no veure a cap persona per aquí, deu ser que és l'últim dia de l'any. El vent comença a bufar amb ganes, a l'Est puc veure el bonic poble de Mantet, recordo per aquestes dates, fa 8 anys que vaig poder anar de Vallter fins a Mantet amb esquís, quins temps, era quant nevava................
Arribo al Pic de la Dona (2704 mts.) faig unes fotos i continuo, la idea inicial era baixar ara per xemeneies cap al cotxe però al trobar-me bé, segueixo tota la carena fins a situar-me al peu del Bastiments, a partir d'aquí el camí comença a guanyar desnivell ràpidament però està molt fressat i no hi ha cap problema, quan falten pocs metres per arribar a l'avant cim trobo l'única part amb neu, evidentment pujo per la neu que està força dura fins a arribar al cim del Bastiments (2881 mts.), hi ha un petit bivac de pedres al cim, lloc que aprofito al estar arrecerat del vent, per menjar i beure una mica.
Després de fer unes fotos al cim inicio la baixada pel mateix lloc de pujada, però al arribar al Pas del Bou (2680 mts.) deixo el llom principal i baixo per un pendent pronunciat d'herba i pedres fins a arribar a la part superior del telecadira (2520 mts.), a partir d'aquí ja només em queda baixar per qualsevol pista de pedres  fins a arribar a l'aparcament superior de l'estació i punt de sortida en el dia d'avui.
El resultat del dia ha estat molt positiu, la cama ha aguantat perfectament, ara només falta que nevi al Pirineu i anar agafant el ritme a poc a poc.


Desnivell: 870 mts.

Recorregut: 10,2 Km.

Horari: 4h, 31m.
A l'esquerra Gra de Fajol Petit (2563 mts.) a la dreta el Gra de Fajol (2708 mts.), es pot veure la manca de neu en aquesta part del Pirineu.


Portella de Mantet (2409 mts.)


Cruïlla de camins a la Portella de Mantet.


Direcció al Pic de la Dona.


A sota de tot es pot apreciar el bonic poble de Mantet.
A l'esquerra del cercle: El Canigó (2786 mts.)


Des del cim del Pic de la Dona, a l'esquerra el Bastiments a la dreta el Pic de Bacivers.


Al cim del Pic de la Dona (2704 mts.)
Al fons ja es veu la creu del cim.


Cara sud del Pic de Bacivers (2845 mts.) completament pelada.


L'unic tram de neu del dia.


L'avantcim del Bastiments (2879 mts.)


Tot el tram recorregut des del Pic de la Dona.


Cim del Bastiments (2881 mts.)
Cara sud-est del Bastiments sense ni gota de neu.

1 comentari:

Teresa ha dit...

Quina pena de paisatge, ja es comença a tenir sentiment d'enyorança, esperem que comenci aviat a caure la primera nevada.
Atenció que la màquina ja s'ha engegat i a ple rendiment.
Fins aviat.