diumenge, 26 de maig de 2013

Montmalus ( 2782 mts.) desde Grau Roig i Pic de la Mina ( 2683 mts.) desde Portè


Dissabte 25-5-2013

Surto de l'aparcament de l'estació d'esquí de Grau Roig ( 2100 mts.) al Principat d'Andorra, la neu que hi ha en aquesta part del Pirineu es considerable veient que estem a finals de maig.
Al costat mateix del cotxe ja calço els esquis i després de creuar les pistes ja tancades fa dies arribo al telesqui del Montmalus. Segueixo per la pista fins a la part superior de l'estació on ja entro a la vall que portarà al Coll, la neu un cop deixes la pista està força dura i quan falten uns centenars de metres per arribar al Coll m'aturo per posar ganivetes amb les quals arribo a la Collada de Montmalus ( 2707 mts.).
Continuo uns metres més amb esquís i al començament de la pala final me'ls trec. Després de passar uns metres una mica drets arribo al llom per on arribo al cim del Montmalus ( 2782 mts.). Tot i que fa sol el dia es fred i fa força vent, inicio la baixada fins arribar on tinc els esquís. Trec pells i començo el descens. La sortida del Coll es una mica dreta i està gelat però es baixa bé, a mida que vas baixant la neu cada cop es més primavera i permet gaudir d'un bon descens. Al arribar al telesqui del Montmalus em trec els esquís i continuo caminant fins arribar al cotxe 10 minuts més tard.
Desnivell: 735 mts.

Recorregut: 9,1 Km.

Horari; 3h,4m. 


Montmalus ( 2782 mts.) amb una gran innivació per ser finals de maig.


La cara oest esquiable 100 x 100.


A l'esquerra s'aprecia el Coll de Montmalus ( 2707 mts.)


Port d'Envalira passat el petit llac.


A prop del Coll del Montmalus.


Últims metres sense esquis abans d'arribar al cim.


Estany de Montmalus amb La Muga ( 2860 mts.) a l'esquerra.


Montmalus ( 2782 mts.)

Diumenge 26-5-2013Aquesta nit hem dormit amb l'Irene al petit càmping municipal de Portè, aprofitant que la Teresa ha pujat amb la seva família a Estavar quedem a l'aparcament de l'estació de Portè-Puymorent per fer el Pic de la Mina, un cim que varem intentar amb ella i amb l'amic Rubén Pelaez l'any passat, dia de trist record per la Teresa ja que es va trencar el turmell però avui la cosa ha estat totalment diferent.
Quedem passades les nou del matí ja que la nit ha estat freda ( -5º ) i volem trobar la neu primavera a la baixada. Desde l'aparcament només tenim que caminar dos minuts i ja calcem esquis, sortim al costat del telecadira de la Vignole i per la pista pugem fins arribar al telecadira superior ( La Mine ), seguim per la pista  i quan comença a posar-se dret agafem a mà dreta i seguim pel llom fins a situar-nos al peu del coll on tenim que parar a posar ganivetes ja que està una mica gelat.
Al arribar al coll deixem els esquís i seguim per la fàcil aresta fins arribar al Pic de la Mina ( 2683 mts.) on fa una mica de vent i després de fer dues fotos iniciem el retorn cap al coll. Aquí el vent no es tant fort com al cim i després de beure i menjar una mica comencem el descens. La primera part ( sortida del coll) la neu està dura però es deixa esquiar molt bé però a partir dels lloms per sobre l'estació la neu es transforma en primavera i ens permet un descens que no pots oblidar per molt temps amb una magnífica neu.
Quan arribem a baix sentim que el descens ha sigut massa curt i pensem com varen poder tancar l'estació a principis d'abril amb més de tres metres de neu a l'estació.
Doncs aquest proper cap de setmana 1 i 2 de juny l'estació de Portè - Puymorent tornarà a obrir les portes de manera excepcional només aquest dos dies amb horari de 8h a 13h i preu únic de 15 €.


Desnivell: 825 mts.

Recorregut: 10,2 Km.

Horari: 3h 35m. 
D'esquerra a dreta: Pic de les Valletes, Pic de la Vinyola i Pic de la Mina.


Bona qualitat de neu al Pic de la Mina.


Estació de Portè tancada desde fa més de 35 dies.


Pujant pel llom direcció al Coll ( a la dreta del cim )


La Teresa arribant al cim.


Últims metres.


Arribant al Pic de la Mina ( 2683 mts.)Coma d'en Garcia.


Pic de Pedrons.


Pic Negre d'Envalira.


Pic de les Valletes i Pic de la Vinyola.


Pic de la Serrera.


Nerassol i Tosse de Pedourres.


Pic de la Mina ( 2683 mts.)

2 comentaris:

Unknown ha dit...

hola bona nit molt guapas las fotos algún dia et trovas amb el kilian

Teresa ha dit...

I tant que ha estat diferent de l'any passat, no ha tingut res a veure, pel turmell trencat, pel temps, per l'estat de la neu ...
Ha estat genial, amb unes ganes boges de tornar, a veure si tenim sort amb el temps i podem sortir de nou ja en ple mes de juny, increïble i amb els esquís fins al cotxe.