divendres, 29 de març del 2013

Pico Cibollés ( 2749 mts.)





Aquesta Setmana Santa meteorològicament parlant no es cap meravella, avui el dia s' ha aixecat mig tapat i a mida que avançava el dia semblava que anava a millor però a partir del migdia pluja i no ha parat en tota la nit.
Surto de l'aparcament superior de l'estació de Cerler, l'Ampriu ( 1940 mts.) hi ha molta neu a l'estació i començo a pujar per l'esquerra de les pistes d'esqui, una canal coneguda amb el nom de " Canal Amplia ". La neu està una mica humida però s'agafa bé per pujar, la pendent en algun moment es força dreta però fent unes llargues llaçades es puja amb comoditat, quan estic arribant a la part superior em desvio una mica a la dreta i arribo als lloms que separen la vall de Gallinero de la del Cibollés. Segueixo amb un franqueig amb tendència a l'esquerra i arribo a la carena ( 2604 mts.) entre el Gallinero i el Pico Cibollés.
Continuo per la carena direcció al Pico Cibollés, cada cop la visibilitat es pitjor i la boira torna a agafar-me un dia més, uns metres abans del cim i sense gens de visibilitat trec pells i començo a baixar. Segueixo les meves traces fins arribar al coll ( 2604 mts.), a partir d'aquí la visibilitat ja es millor i quan em situo a la part superior de la Canal Amplia la visibilitat es magnífica, la baixada està molt bé amb una neu primavera una mica humida però molt agraïda pel descens.
Després de gaudir d'un gran descens arribo al cotxe i en uns minuts comença a ploure i aixis seguirà les properes 16 hores, avui per poc però no m'ha agafat la pluja.



Desnivell: 745 mts.

Recorregut: 6,45 Km.

Horari: 2h 26m.




Itineràri del dia d'avui. ( la foto es del dia 31-3-2013 amb un dia magnífic )



 Amb l'Irene a l'aparcament de l'Ampriu ( 1940 mts.)


 Pujant direcció al Pico Cibollés ( 2749 mts.)


 A la part inferior, l'aparcament de l'Ampriu.


 Pujant per la Canal Amplia, a l'esquerra es veu el Pico Cibollés.


 La mateixa Canal Amplia amb visió cap a l'aparcament.


 Zoom del aparcament.


 Part superior que uneix el Gallinero amb el Cibollés.


 Visió de la part superior del Gallinero.


 A punt d'arribar al Coll.


 Visió cap a la Vall de Castanesa amb una visibilitat molt dolenta.


 Pico Cibollés ( 2749 mts.)


 Gallinero ( 2728 mts.)


 Prop del Pico Cibollés ( 2749 mts.)