dissabte, 12 de febrer del 2011

Cap de les Raspes Roies ( 2729 mts.) i Tuc de Moró ( 2734 mts.)


Aquest cap de setmana teníem que sortir als Alps, per diferents motius no ha pogut ser ( espero que sigui les següents setmanes ).
Decideixo marxar a veure les condicions de la Vall de Boí. Que us he de dir que ja no sapigueu, neu dura per pujar, les primeres baixades igual de dura i a mida que passa el dia neu primavera.
La primera idea era deixar el cotxe per agafar la Vall de Sant Martí a la cota 1700 mts. però ho deixo per una altre vegada, veient la poca neu a la sortida.
Finalment surto de l'aparcament de l'estació d'esqui de Boí-Taüll ( 2040 mts.) això em permet sortir amb els esquis als peus i no tenir que portar-los una estona a l'esquena.
Pujo per el barranc de Collbirrós i arribo al Coll Sud del Bony de la Redona ( 2525 mts.), es un coll que per el seu vessant nord ens portaria a la Vall de Sant Martí. A partir d'aquest punt tinc que pujar per el lateral de la pista ja que no es pot pujar per enlloc més, per sort hi ha molt poca gent baixant per la pista.
Arribo al cim del Cap de les Raspes Roies ( 2729 mts.), aquest cim ja el feia fa molts anys quan encara no hi habia remuntadors a la vall.
Trec les pells i baixo fins al coll de Moró ( 2625 mts.) i en aquest punt i per el vessant sud fins als estanyets de Llevata ( 2395 mts.) on torno a posar pells per remuntar fins al coll de Moró.
Aquí deixo els esquis i amb grampons pujo al Tuc de Moró ( 2734 mts.), baixo fins on tinc els esquis i pujo fins a la cota 2690 mts. on trec pells i per una agradable baixada per la pista vermella Vista Arancollbirrós arribo al cotxe.


Desnivell: 1275 mts.

Horari: 5h 13m.

Recorregut: 13,32 Km.




Estació de Boí-Taüll amb el Cerví de Durro darrera
Cap de les Raspes Roies ( 2729 mts.)
Pica Cerví ( 2750 mts.)
Cap de les Raspes Roies desde els estanyets de Llevata
Estanyets de Llevata ( 2395 mts.)
Tuc de Moró ( 2734. ) al fons la Pica Cerví
Cim del Tuc de Moró ( 2734 mts.)

1 comentari:

Teresa ha dit...

Per molt que sapiguem mai està de més que ens donis les teves pertinents explicacions.
Entenem perfectament que sortissis de l'estació de esqui per estalviar-te de portar-los a l'esquena....
No esta malament la sortida tenint en compte les condicions del moment.
Moltes gràcies per venir a veure'ns ahir a la nostra arribada a la meta de la Mitja Marató de Gavà, tot un detall.
Philipa i Romualda