diumenge, 26 de juny del 2022

Extreme Bardenas 2022

Itinerari marcat amb el rellotge Suunto Traverse.


Altimetria del dia d'avui.

 Avui a les 8:30 del matí amb una temperatura de 17º, la Teresa i jo hem començat la XXIII Extreme Bardenas 2022. Ha estat una edició sense massa calor ni pols, fins i tot han caigut quatre gotes durant la primera part de la carrera. 
Hem sortit quasi nou-cents corredors i nosaltres hem deixat sortir al gran grup per poder sortir amb més tranquil·litat, després ens hem adonat que és un error, perquè el temps el conten d'ença que comença el primer corredor fins que passes la línia de meta, nosaltres hem pogut perdre amb això més de sis minuts, que sembla que no és molt, però la veritat és que sí. 
Ús descriure una mica la carrera com l'he vist jo, sortida d'Arguedas direcció a Valtierra per carretera, a l'arribar al kilòmetre 7 agafem a la dreta i comença la pujada. Són 6 kilòmetres amb un màxim del 8%, i pista amb força pedres, aquí comença una baixada de més de 5 kilòmetres força tècnica per la gravel (no per les BTT) i després d'uns puja-baixa arribo al kilòmetre 29 on està ubicat el primer punt d'avituallament (Casinos), encara em queda una ampolla d'Isostar, vaig bé i comença la pista ràpida amb grava on l'Orbea Terra es comporta magnífica aquí. 
Començo a avançar corredors i això em motiva molt, vaig sense cadena. Arribo al kilòmetre 55 on està el segon punt d'avituallament (Entrada el Caldero) Estic molt content, acabo de fer a l'última hora una mitjana de 26,2 km/h, paro a omplir un bidó de beguda isotònica, em bec una ampolla d'aigua petita i continuo (4 minuts de parada). Estic a 280 mts. d'altura, a partir d'ara comença a pujar amb un pendent moderat (tota l'estona amb el plat gran), aquí tinc la sort d'agafar un grup d'uns deu corredors on gràcies a ells puc anar tot aquest tram a tot gas (m'he d'esforçar per no perdre la roda), arribem a l'escultura del Pastor on comença un tram de baixada, arribo al kilòmetre 77 amb un temps de 3h, 39m, última hora una mitja de 21,2 Km/h. 
Ara comença la penúltima pujada del dia de 3 kilòmetres amb un percentatge màxim del 7%, un cop a dalt circulem per la carena fins que iniciem una petita baixada on està el tercer punt d'avituallament (El Ferial) al kilòmetre 84, m'aturo un parell de minuts i inicio una forta baixada fins al peu del Yugo. Aquí en lloc de pujar directes per la pista de grava, ens desvien a la dreta i per uns corriols una mica tècnics per la gravel vaig pujant i després baixant, per anar a sortir un altre cop a la pista principal. 
Aquí comença la pujada del Yugo amb un màxim del 10%, hi ha molta gent animant, a mesura que arribes a dalt cada cop n'hi ha més, a dalt de l'Alt em trobo a la Irene que m'està animant (quina il·lusió), la saludo i començo la baixada amb un parell de pujadetes abans d'entrar al poble d'Arguedas punt final d'aquesta Extrema Bardenas 2022. 
Moltes gràcies al David i a la Irene per l'ajuda un cop més i moltes felicitats un cop més a la Teresa per poder acabar (tan bé) una carrera com aquesta i trofeu per ser la dona més veterana de la prova.



Desnivell: 920 mts.

Recorregut: 100, 8 Km.

Horari:  Teresa: 6h, 36m.   Josep Maria: 4h, 54m. 




El mapa amb l'itinerari entregat per l'organització.


Tot i que falten quaranta minuts per la sortida, la gent ja s'està col·locant en els primers llocs.


Nosaltres sortirem de darrere de tot (posició nou-cents).


Ambient minuts abans de la sortida.


Des de la part posterior del gran grup.


Última selfie abans de sortir.


A poc a poc comencem a avançar.


Primera baixada del dia.


Bona pista per rodar de pressa.


Aquesta és una bona baixada per la gravel.


Trams de pujada suaus.


Aquest sector no es va arribar a cremar del tot.


Un dia magnífic per anar en bicicleta, ni calor, ni pols.


Aquesta zona si que s'ha cremat del tot.


Ànims Teresa que vas molt bé.


Rodant fort per aquest terreny.


Mira quina cua de corredors portes darrera Teresa.


El Cabezo de Castildetierra.


Apropant-nos a la pujada del Yugo.


Des de la part superior del Yugo, ambient a la zona.


Els primers classificats ja passen per l'Alt del Yugo.


Arribant a dalt del Yugo, a partir d'aquí tot baixada fins a Arguedas.


La gent animant en tota la pujada.


Més de noranta-cinc kilòmetres a les cames.


La Teresa arribant a la meta a Arguedas després de més de cent kilòmetres.


Final d'etapa.


Vaig a netejar la bicicleta en els llocs que han habilitat.


Poder també netejo les sabatilles.


La Teresa recollint el premi a la dona més veterana de la prova, moltes felicitats!!!!



1 comentari:

Teresa ha dit...

Tot esforç té la seva recompensa i després de "patir" els teus entrenaments, puja pinyó, canvia plat, baixa pinyó, tira de cames, no bufis.... vaig acabar la carrera del diumenge en un estat genial, moltes gràcies per no deixar-me defallir ni un moment, continua així.
TT