dissabte, 5 de juny del 2021

Gavà- Avinyonet- Ordal- Sant Climent de Llobregat- Gavà o el que és el mateix: Circular als tres Alts.

Itinerari marcat amb el rellotge Suunto Traverse.


Altimetria del dia d'avui.


Avui és un dia molt important per la Teresa, intentarem pujar a Begues per la carretera sense fer cap parada. Aquesta pujada ja és dura, amb uns 6,5 kilòmetres i un percentatge mitjà del 5,5% (un tram del 10%) Port de 2a categoria.
Abans de les 6:30 del matí ja estem en ruta (no volem trobar trànsit a la pujada), fem uns quants kilòmetres pels voltants de Gavà per escalfar i no agafar les primeres rampes en fred.
Iniciem la pujada amb un parell de kilòmetres al 6%, el tercer kilòmetre ens trobem la primera recta (on fa molts i molts anys hi havien un parell de revolts) amb un parell de trams del 9% per després suavitzar una mica. Fins que arribem a sota de Bruguers on hi ha el tram més dur de la pujada (10%), el passem millor del que pensàvem i continuem cap a l'Ermita.
Aquest kilòmetre és el més suau, fins i tot hi ha una petita baixada al Parc de Gavà, després enfilem la segona part de la pujada on la mitjana és del 6,5% amb un tram del 9%. Ja veiem la corba del "burrito", això vol dir que ja quasi estem a dalt, uns metres més i assolim l'Alt de Begues.
Ara és tot una suau baixada (s'ha de pedalejar) fins a arribar a Olesa de Bonesvalls, i després un puja-baixa per arribar a Avinyonet del Penedès. En aquest punt entrem a l'N-340 on ja hi ha més trànsit, per sort en general (menys l'últim tram) la vorera és ampla per circular amb la bici.
La part més dura del port és la pujada al poble de l'Ordal per la llarga recta que la precedeix (5,5% de mitjana) tot i que després per coronar l'alt encara ens falten uns quatre kilòmetres, finalment assolim el Port de l'Ordal (487 mts.), iniciem la ràpida baixada que ens porta fins a Vallirana, Cervelló i després entrem a Sant Vicenç dels Horts.
Continuem per l'antiga carretera fins a Sant Boi on a l'entrada mateix ens desviem a la dreta i comencem la pujada a l'Alt de Sant Climent, aquí el sol ja comença a escalfar, però per sort és un port molt curt i sense adonar-nos ja estem a dalt de l'Alt de Sant Climent (165 mts.), port de 4a categoria.
Enfilem la ràpida baixada fins a Sant Climent i continuem fins a Viladecans, ara només ens queda circular pel tranquil polígon industrial i arribar a Gavà, inici i final de la nostra sortida d'avui.
Felicitats Teresa pels tres ports assolits en el dia d'avui.


Desnivell: 1145 mts.

Recorregut: 75, 8 Km.

Horari: 4h, 13m.





Passades les 6:30 del matí ja estem iniciant la pujada al Port de Begues.


Just acabem de passar el primer tram del 9%. De moment tot perfecte.


A l'esquerra, el sol ja toca al Castell de l'Eramprunyà.


Cara de felicitat de la Teresa, ja hem superat Bruguers, el tram del 10% a la butxaca.


En breu arribem al descans del Parc de Gavà.


Al fons ja veiem la corba del "burrito", l'última abans d'arribar a Begues.


Coronem l'Alt de Begues de 2a categoria.


 Des de Begues la carretera baixa fins a arribar a Olesa de Bonesvalls.


A l'esquerra Can Mitjans, adéu Eli i Esteve, avui no puc parar, anem de ruta.


Arribem a Avinyonet del Penedès.


Entrem a l'N-340, deixem enrere Cantallops.


Potser és el tram més dur de pujada al port, arribant al poble d'Ordal.


Arribant a la part superior del port, segon del dia.

 
Port de l'Ordal (487 mts.), alt de 3a categoria.


Assolint el tercer port del dia. Alt de Sant Climent de 4a categoria.

 
Ara tot baixada fins a casa.

 

1 comentari:

Teresa ha dit...

Podries començar a plantejar-te si canviar el nom del blog.......
TT