divendres, 27 de desembre del 2019

Tossal del Joc de la Pilota (2012 mts.), Roca de la Feixa (2093 mts.), Puigfalcons (2052 mts.) des de l'estació de Boí-Taüll.


Itinerari marcat amb el rellotge Shuunto Traverse. 

Aquests tres cimets d'avui es poden fer amb esquí de muntanya (si hi ha suficient neu) o amb raquetes, són uns cims molt fàcils i per iniciació. Per arribar aquí hem de conduir fins al poble de Taüll i continuar direcció a l'estació d'esquí, un parell de kilòmetres abans d'arribar i just en un revolt de dretes (1770 mts.) podem deixar el cotxe en un bon lloc que hi ha al costat mateix de la carretera.
Només arribar el primer que veiem és el mal que ha fet aquestes últimes pluges, per sort a part dels esquís, havia portat les botes de muntanya, els esquís seran per demà, la Irene tampoc agafa les seves raquetes.
Iniciem la pujada per uns pendents suaus d'herba fins a situar-nos a la vertical del cim on comença la neu, aquí fem una diagonal a l'esquerra per després passar a la dreta i fer la pujada més suau. Assolim el primer cim del dia: Tossal del Joc de la Pilota (2012 mts.), un parell de fotos i baixem fins al Coll de Miati, la pujada directa al següent cim per aquí es veu complicada però el camí comença a franquejar per la cara oest i sense cap dificultat arribem a la Roca de la Feixa (2093 mts.), des d'aquí dalt podem gaudir d'unes magnífiques vistes del poble de Taüll i la seva església romànica.
Aprofitem el dia radiant que fa per beure i menjar una mica al mateix cim, no fa ni gota de vent. Tornem a baixar al Coll de Miati i hem de tornar a passar pel cim del Tossal del Joc, aquesta segona vegada ni parem, baixem per la part oposada i passem un fals coll, aquesta última pujada ens deixarà al tercer cim del dia: Puigfalcons (2052 mts.).
Ara en lloc de baixar per on hem pujat, arribem al fals coll i baixem directes fins al cotxe, la bona neu que hi ha ajuda molt a la baixada i no fa falta ni posar els grampons.
Uns cimets molt divertits, sense cap perill per passar un matí o una tarda agradable, demà a veure què podem fer amb els esquís de muntanya per la zona.


Desnivell: 510 mts.

Recorregut: 7,4 Km.

Horari: 3h, 47m.






El Tossal del Joc de la Pilota (2012 mts.)


Amb les pluges d'aquests últims dies, la neu per sota de 1800 mts. ha desaparegut.


A la part inferior podem veure l'aparcament on hem deixat el cotxe (1770 mts.)


La neu està perfecte per pujar, no fan falta grampons.


Per aquesta zona miraré de fer esquí de muntanya durant el dia de demà.


La Irene arribant al coll sota el cim del Tossal del Joc.


Pica Cerví de Durro (2652 mts.)


Al cim del Tossal del Joc de la Pilota (2012 mts.)


Pujant a la Roca de la Feixa podem veure el poble de Taüll.


L'esglsia de Taüll amb el zoom a prop del cim.


Cims al Parc Nacional d'Aigüestortes.


Al cim de la Roca de la Feixa (2093 mts.)


Des del cim, podem veure el primer cimet que ja hem pujat i just darrere el Puigfalcons.


Pujant al Puigfalcons, al fons la Roca de la Feixa que fa una estona hem pujat.


Al cim del Puigfalcons (2052 mts.)


En primer terme el Pic de la Pala de Ginebrell (2320 mts.), al fons el Cerví de Durro.