dissabte, 31 de març del 2018

Rødtinden (470 mts.)


Itinerari marcat amb el rellotge Suunto Traverse.


Mapa Top 300, Trømso- Kvaløya, 1:50.000


Avui últim dia sencer a Trømso l'havíem de dedicar a visitar la ciutat per què durant aquests dies enrere no hem tingut ni temps ni ganes de visitar-la, després de fer l'activitat diària, el que realment volíem era arribar a l'apartament, dutxa i a dinar-berenar-sopar tot junt per després descansar per l'endemà.
El pronòstic meteorològic per avui era bo (tot i que ha acabat nevant al cim, com cada dia) per tant, decidim sortir ben d'hora al matí i anar a fer un cim que està al costat i que ens portarà com a molt 3 hores de casa a casa, el cim és el Rødtinden (470 mts.).
Travessem el pont Sandnessund per anar a l'illa de Kvaløya i després d'agafar la 862 uns 3 kilòmetres, aparquem el cotxe en un punt que la llevaneus ha netejat al costat del camp de futbol. Sortim de l'aparcament (23 mts.) i seguim les nostres traces del cotxe uns quants metres, després ja entrem a la muntanya. Agafem un centenar de metres una pista de fons que transita per la part superior de les cases, veiem unes traces, que bé, avui portem algú davant nostre i que ens obrirà la traça.
El pendent és molt suau però constant, quasi sense adonar-nos arribem a l'avant cim on ens saludem amb la parella que ens ha precedit i tan gentilment ens ha obert la traça, el dia fins ara era força bo però ara mateix i com va sent costum comença a nevar i la visibilitat desapareix, en pocs minuts assolim el cim del Rødtinden (470 mts.), foto al cim i iniciem la baixada quasi sense visibilitat fins a arribar a l'avant cim on decidim esperar una estona perquè s'arregli el dia.
Uns minuts després a poc a poc es comença a veure millor i aprofitem per gaudir de l'última baixada d'aquest any a Noruega. Arribem més que contents al cotxe del descens realitzat, ràpidament recollim els esquís i tornem a l'apartament on abans de 3/4 d'11 del matí ja tenim la feina feta, una dutxa, esmorzar de pressa i a visitar la ciutat durant tot el dia.
En una següent piulada posaré unes quantes fots de Trømso i de les poques Aurores Boreals que vàrem aconseguir veure l'última nit (totes les anteriors, el temps va ser horrorós).


Desnivell: 535 mts.

Recorregut: 6,2 Km.

Horari: 2h, 7m.  








Aparcament (23 mts.) per sortir en el dia d'avui.


El Rødtinden (470 mts.) vist des del peu.


Seguint les nostres traces del cotxe realitzades fa una estona.


A mesura que pugem la vista és genial.


Avui per sort portem una parella davant que ens ha obert la traça, dels 7 dies d'activitat: 2 ens han obert traça, la resta nosaltres.


Bona traça tenim davant nostre.


A punt d'iniciar el gir a l'esquerra.


Panoràmica de la zona.


El David aprofitant l'últim dia d'activitat a Noruega.


Cims que ens queden per fer (excusa per tornar un altre any)


Mega fita de pedres al cim.


Al cim del Rødtinden (470 mts.) nevant per no perdre el costum.


Sèries de fotos del David gaudint de la baixada.


Quant trigarem a trobar una neu així al Pirineu.




Esquiant entremig dels arbres.






Aquesta passada nit ha tornat a nevar i així està la muntanya.................


Arribant al cotxe podem veure a l'esquerra les nostres traces de baixada.


Amb el zoom millor.


On hem deixat el cotxe veiem aquesta casa amb el bacallà penjat per secar-lo, com diuen ells "a l'aire sec i fred Noruec".


Gaudint de la neu pols.