dissabte, 20 de gener del 2018

Matinal al Noucreus (2799 mts.)



Itinerari marcat amb el rellotge Suunto Traverse.


Mal temps el cap de setmana al Pirineu, són tantes les ganes de tocar neu que veiem una possible finestra de bon temps el dissabte al matí a primera hora al Pirineu Oriental.
Una piulada del dia anterior del Ton a esquidemuntanya.com comentant que el Noucreus està totalment innivat des de Núria fins al cim i veient que les previsions diuen que fins a les 12 del migdia el temps aguantarà ens fa decidir a agafar el primer cremallera de les 7.39 a Queralbs.
A les 8 del matí ja som a Núria, el temps aquí està força bé però ja veiem que a mesura que pujarem el vent pot a anar en augment. Avui som un grup nombrós, a part de la Teresa i el Xavi també ens acompanyen la joventut del Centre Excursionista de Caldes: El Pol i el Miguel, tots 5 iniciem la sortida des de Núria pel camí més que conegut.
El vent d'aquests dies ha fet molt de mal en aquesta zona i es veuen moltes zones pelades, nosaltres podem pujar amb normalitat, un cop arribats al pont de fusta per creuar a l'estiu el Torrent de Noucreus seguim a la dreta i ja entrem al mateix Torrent, està totalment innivat i podem foquejar pel mig sense cap problema, has d'anar una mica en compte quan arribes als dos estretaments que hi ha, per què aquí si que falta una mica més de neu i has de fer algun franqueig compromès però sense cap perill.
Continuem i finalment sortim del Torrent (2470 mts.), en aquest punt trobem una mica de neu crosta, el vent cada cop és més intents, continuem i a l'arribar a la cota 2650 la Teresa i jo decidim iniciar la baixada, el Xavi, el Pol i el Miguel continuen fins al Coll de Noucreus (2798 mts.).
Iniciem la baixada amb un vent molt fort, fins a arribar a l'entrada del Torrent trobem neu dura i alguna crosta, un cop ja entrem dins del Torrent la neu està dura però es baixa molt bé, els esquís mosseguen bé la neu. Sense cap novetat arribem a Núria on aprofitarem que tenim temps fins que surti el proper cremallera per fer unes pràctiques amb l'arva i les sondes.
A veure què ens ofereix metereològicament parlant el proper cap de setmana.


Desnivell: 815 mts.

Recorregut: 8, 2 Km.

Horari: 2h, 51m.








A la sortida a Núria amb el Pol, Miguel, Xavi, jo mateix i la Teresa que fa la foto.


Pujant pel camí, al fons el Noucreus (2799 mts.)


El vent ha fet molt de mal aquests dies a la zona del Pirineu Oriental.


El Xavi al mig del Torrent del Noucreus.


Tot i que sembla que està pelat, es pot pujar i baixar amb seguretat de no ratllar esquís.


En un tram de franqueig, el Pol en primera fila.


La Teresa al mig del franqueig.


Amb el zoom podem veure la cara de concentració a l'hora de franquejar.


Aquí el vent comença a bufar amb molta intensitat.


El Xavi, el Pol i el Miguel segueixen fins al Coll de Noucreus (2798 mts.)


Nosaltres a 100 metres del Coll decidim girar cua.


Al Coll de Noucreus (2798 mts.)


El Pol iniciant la baixada amb neu dura però que es deixava fer bé.


Petita parada a la baixada, ja falta poc per arribar a Núria.



1 comentari:

Teresa ha dit...

Neu un pèl dura , però que es baixa bastant bé.
Un dia molt divertit amb bona compañía.
Fins la propera.
TT