dissabte, 19 d’agost del 2017

Circular des de Lescún a la Mesa de los Tres Reyes (Hiru Errege Mahaia) (2442 mts.) i la Table des Trois Rois (2421 mts.)





La sortida d'avui comença al poble francès de Lescun, després de pujar a la Table des Trois Rois (2421 mts.) pel Llac de Lhurs, cim ubicat a territori francès, passaré per la Mesa de los Tres Reyes (2442 mts.) el cim més alt de Navarra, per després baixar per la Vall d'Anaye passant pel Plateau de Sanchese.
Per arribar al bonic poble de Lescun hem de passar el Túnel de Somport i a 17 kilòmetres agafar una desviació a mà esquerra cap a Lescun, poble conegut pels seus bons formatges. Continuem fins a arribar a l'aparcament d'Anapia (1005 mts.) on inicio la sortida.
El dia no està massa fi i hi ha una boira bastant intensa però si els de Meteo-France no s'equivocan, a mesura que passi el dia cada cop a d'anar millor per tant, som-hi. Només sortir de l'aparcament agafo la desviació a mà esquerra senyalitzat amb Lac de Lhurs 2h, 25m, tota la pujada fins al Llac està molt ben senyalitzada amb marques de color groc, després de 1,3 kilòmetres bastant planer, agafo un sender que talla la pista en un parell de revolts i comença a pujar amb ganes.
Durant aquesta pujada puc arribar a contar fins a 5 rovellons que puc veure al costat del camí però avui no és el dia pels rovellons i segueixo a bon ritme, finalment arribo al final de la pista (1450 mts.) on trobo un quad aparcat (deu ser el del pastor de la Cabane de Claveranne). Uns metres més endavant travesso el torrent cap a l'esquerra (no seguir cap al fons del torrent) i després de fer uns quants girs més arribo al Lac de Lhurs (1695 mts.) he trigat 1h 40m. en pujar, el lloc sembla magnífic, llàstima que la boira no em deixa veure quasi res.
Passo al costat de la Cabane i inicio una forta pujada fins a arribar a un plateau (1895 mts.) on la boira, a poc a poc es va dissipant, això em permet veure Le Table i el Col de Lhurs. A mesura que vaig pujant la pedra cada cop està més desfeta i la tartera es fa feixuga (una passa endavant i dues enrere), arribo a la part més estreta on el més fàcil és agafar-se a les roques de la dreta i així t'evites passar pel mig de la tartera, hi ha un punt on has de creuar pel mig, fer un franqueig una mica exposat i agafar el fàcil esperó per després continuar per unes fàcils grimpades i arribar al Col de Lhurs (2290 mts.), s'ha de dir que aquest itinerari pot ser una mica perillós si portes gent darrera per què és molt fàcil tirar pedres cap abaix, per sort estic sol i no he de patir.
Després de 3h 10m. des del cotxe faig una petita parada i continuo cap al cim de la Table des Trois Rois (2421 mts.) cim totalment ubicat a territori francès i que ells li tenen molta simpatia, tot i ser més baix i més fàcil que la Mesa de los Tres Reyes. Unes fotos ràpides i marxo al peu de la Mesa al qual pujo per un corredor fàcil que puja pel lateral francès (màxim II-), sense problemes assoleixo el cim de la Mesa de los Tres Reyes (2442 mts.) on una maqueta del castell de Sant Francesc Xavier i la seva figura presideix el cim més alt de Navarra. Igual que a la Table, unes fotos i cap a baix, torno al Col de Lhurs (2290 mts.) i segueixo baixant fins al Col des Ourtets (2162 mts.).
Aquí la boira ho torna a envair tot, sort que el camí està ben fitat i no hi ha pèrdua, entro a la Vall d'Anaya i per la part inferior de la vall baixo fins a arribar al Plateau de Sanchese (1105 mts.), quasi 3 kilòmetres més i arribo un altre cop a l'aparcament d'Anapia (1005 mts.), tancant la circular del dia d'avui.
Moltes felicitats a la Teresa, David, Mercedes i Miquel pel seu primer cim de més de 5000 mts., el volcà Toco (5604 mts.) als Andes Chilens.




Desnivell: 1604 mts.

Recorregut: 19,25 Km.

Horari: 7h, 55m.





Punt d'inici de la sortida, aparcament d'Anapia (1005 mts.)


Espero que Meteo-France l'encerti amb el pronòstic.


De moment el que tenim és molta boira.


Els primers rovellons bons de la temporada.


El bosc està magnífic amb uns colors espectaculars.


Pujant direcció al Llac de Lhurs.


Llac de Lhurs (1695 mts.) entre boires.


Cabane de Claveranne (1720 mts.)


Aquesta cabana l'utilitzan els pastors de la zona.


Entre la boira s'intueix el Coll de Lhurs.


A l'esquerra La Table, itinerari de pujada al Coll.


Amb el zoom es pot veure La Table (2421 mts.)


Pujant a la part central de la tartera.


Un cop superat aquest tram, mirada enrere. La boira no marxa en tota la vall.




Des del Coll ja es pot veure el cim de la Mesa de los Tres Reyes (2442 mts.)


El cim de La Table (2421 mts.) vist des del mateix Coll.



Cim de la Table des Trois Rois (2421 mts.)


Agulles d'Ansabère (2377 mts.)


Des del cim de la Table podem veure l'itinerari per pujar a la Mesa.




Cim de la Table des Trois Rois (2421 mts.)


Mar de núvols, treu el cap Le Dec de Lhurs (2176 mts.)


Maqueta del Castell de Sant Francesc Xavier al cim de La Mesa. 


Sant Francesc Xavier.


Des del cim de la Mesa podem veure darrere el cim de la Table.


Cim de la Mesa de los Tres Reyes (2442 mts.)


Al cim més alt de Navarra.


Banderes d'oració al costat de la maqueta del castell.


Sant Francesc Xavier amb el Pic d'Anie darrere seu.


La baixada la realitzaré per on està la boira, entre el Pic d'Anie i el Pene Blanque.


La boira ho comença a envair tot.


Cada cop és més intensa.


Per sort a mesura que baixo cada cop esta més alta.


Arribo al Plateau de Sanchese (1105 mts.), encara em queden quasi 3 km. fins al cotxe.


Al dia següent, el dia és totalment diferent, imatge des de Lescun.


Amb el zoom podem veure els dos cims pujats en el dia d'ahir.


Més zoom..................


Le Dec de Lhurs (2176 mts.)



Pic de le Billare (2309 mts.)


Carrer al poble de Lescun.


L'única tenda de queviures a Lescun.

1 comentari:

Teresa ha dit...

No deixem de seguir el blog encara que estiguem tant lluny.
Moltes gràcies per la teva felicitació.
Petons de part de t@ts des de Bolívia.
TTF