dilluns, 4 de gener de 2016

Queralbs (1290 mts.), Núria (1970 mts.), Fontalba (2074 mts.), Queralbs (1290 mts.)


Linia Lila: Itinerari de Pujada.
       Linia Taronja: Itinerari de baixada.

Una sortida més de recuperació d'aquesta cama esquerra (trencament del vast extern) i de moment tot perfecte, no noto cap molèstia, a veure si a final d'aquesta setmana ja puc començar a córrer molt suau.
El temps pel dia d'avui no té massa bona pinta, sembla per això que al matí aguantarà com a mínim fins al migdia. Amb la Teresa volem pujar a Fontalba (2074 mts.), fer el Puigmal (2910 mts.) passar per Núria (1970 mts.) i tornar a Fontalba, ella encara no ha anat mai de Núria a Fontalba.
 La nostra sorpresa al arribar amb el cotxe a Fontalba és que està nevant, la boira ha baixat molt amb la conseqüent manca de visibilitat, canvi de plans ràpidament. Tornem a baixar molt a prop de Queralbs (1290 mts., just en el punt que es creua el camí amb la pista), aparquem el cotxe i ens preparem per pujar cap a Núria. Des d'aquest punt de sortida són 7,2 Km amb un desnivell de 800 metres, nosaltres hem trigat 2h 1m. No hem trobat ningú pujant cosa d'agrair amb una ruta tan transitada, a mesura que anem pujant estem pensant diferents possibilitats per seguir amb l'excursió, la de seguir cap a dalt la descartem, ja que el temps empitjora i hi ha molta mala visibilitat degut a la boira baixa.
Decidim arribar a Núria, beure i menjar una mica i continuar direcció a Fontalba per després baixar tota la pista (quasi 11 Km.) fins a arribar al cotxe. Al baixar a Núria veiem que no hi ha ni gota de neu (només una mica artificial en alguna pista) baixem fins al bar i aprofitem per prendre alguna cosa calenta, una estona després i veient que el dia cada cop es tapava més iniciem la pujada a Fontalba, durant aquest tram ens comença a nevar amb certa intensitat, seguim sense veure ningú (serà la tònica de tot el dia), al ser un puja-baixa aquest tram surten més de 300 metres de desnivell entre Núria i Fontalba.
Al arribar a Fontalba (2074 mts.)s'intensifica la nevada, és la segona vegada que passem avui per aquí, la primera amb el cotxe i aquesta segona caminant, ara només ens queda continuar els 11 Km. fins a arribar al cotxe al qual arribem una mica mullats, ja que a partir de la cota 1700 la neu es converteix en aigua (molt poca).
Sortida llarga i bastant dura a causa del desnivell i al mal temps durant la segona part de la sortida.Desnivell: 1210 mts.

Recorregut: 23,2 Km.

Horari: 6h 7m.
Al arribar amb el cotxe a Fontalba (2074 mts.) aquest es el panorama.


Molta boira, visibilitat dolenta i comença a nevar, sembla que el front s'ha avançat.


Pujant caminant pel camí de Queralbs-Núria, la boira no ens deixa veure el cim del Balandrau.


Arribant al Pont de Cremal (1540 mts.)


Al costat del Salt del Sastre.


Refugi de Sant Rafel.


Tram d'escales, això vol dir que ja falta poc per arribar a Núria.


Últims metres de pujada.


Núria (1970 mts.)


Després de passar per Núria tornem a sortir direcció a Fontalba.


Això és tot el que veiem.


Comença a nevar amb certa intensitat i sense vent, cosa estranya per la zona en que ens trobem.


Una de les poques llengües de neu.


Unes hores més tard, tornem a passar per Fontalba (2074 mts.) però ara caminant.


Inici de la pista Fontalba- Queralbs.


Fins a la cota 1700 ens acompanyarà l'esperada, desitjada i difícil de veure aquest any: NEUUUU.

1 comentari:

Teresa ha dit...

Amb la de coses realitzades, i el dilluns per fi vaig poder fer el camí de Nuria a Fontalba.
Una sortida més de recuperació??? Senyor lesionat ja té concedida l'alta definitivament.