dissabte, 18 de juliol de 2015

Cresta Pic d'Anyeller (2635 mts.) al Pic Rodó (2645 mts.)Avui havíem de sortir amb la Carme i la Teresa a la zona del Neouvielle a fer uns quants tresmils que li falten a la Carme en aquesta part del Pirineu,  però veient les tempestes anunciades a partir de mig matí ens fa desistir i hem de canviar de lloc.
Tot i que també anuncien tempestes aquí, en principi han de ser una mica més tard (a partir de les 14h) marxem cap a Núria. La Carme al final s'ho repensa i no se la vol jugar, finalment marxem la Teresa i jo.
Agafem el primer cremallera (8,10 del matí), crec que falta un primer que surti al voltant de les 7 del matí de Queralbs. Sortim de Núria (1960 mts.) i agafem el GR-11, després de deixar la pista d'esquí a la dreta continuem pel camí fins a arribar a la Jaça de Baix, on es bifurquen els camins, a la dreta per anar al Coll de Noucreus i a l'esquerra cap al Coll de Noufonts cap on anem nosaltres.
Arribem al punt on neix el Torrent del Noufonts just al peu del Coll, a partir d'aquí una forta pujada per camí molt ben marcat ens deixa al Coll de Noufonts (2658 mts.), hem trigat 1h, 18m des de Núria fins al Coll. Continuem sense descansar, ja que si venen tempestes, no volem que ens agafi a la cresta, el camí inicia una suau baixada ja a territori Francès, baixem aproximadament uns 100 metres per després tornar a remuntar fins a arribar al Coll d'en Bernat (2616 mts.), lloc estratègic, a l'esquerra (sentit descendent) vas a Prats de Balaguer, nosaltres continuem fins a assolir el primer cim del dia, Pic d'Anyeller (2635 mts.), 1h,45m. des de la sortida de Núria. Aquí sí que fem una parada per beure i menjar una mica, també ens posem l'arnès.
Iniciem la grimpada per la cresta, els primers metres són fàcils fins que arribem a una desgrimpada amb una roca de color molt clar, hi ha trams on la roca està una mica descomposta però en general es fa bé, fins que arribem al fons de la primera bretxa. Després tenim un tram de puja i baixa, arribem al pas més complicat del dia, és un mur d'uns 10 metres de III amb molt bona roca. Hi ha una corda fixa que alhora de pujar fa més nosa que servei, pujo dalt i aseguro a la Teresa que puja rapidament, guardem la corda i continuem, tenim una segona desgrimpada que també es fa bé, arribem a una segona bretxa, després de pujar uns metres aquí pots decidir si vas per la dreta (canal fàcil amb roca esglaonada) o pel mateix fil de l'aresta (pasos de II, però amb roca bona), nosaltres com és evident continuem pel fil gaudint de la roca amb unes preses magnífiques i sense donar-nos conte arribem al cim del Pic Rodó (2645 mts.).
Fem dues fotos i iniciem la tornada pel mateix lloc de pujada, no estem ni dos minuts al cim, ja que a la llunyania es veuen uns núvols amenaçadors. Ara de tornada els passos que abans eren de baixada ara són de pujada (més fàcil). Al arribar  a la part superior del mur, hi ha un pitó amb maillon i una cinta a un bloc, muntem el rappel i en uns minuts estem els dos abaix. Recollim la corda i directes fins al Pic d'Anyeller on hem deixat els pals d'esquí, baixem bastant ràpid, ja que els núvols cada cop són més negres.
Finalment quan entrem dins el cremallera de Núria comença a caure una tempesta de pedra i aigua acollonant, una vegada més ens hem lliurat pels pèls, ufffffffffffff.Desnivell: 985 mts.

Recorregut: 13,1 Km.

Horari: 5h 59m. Arribant al Coll de Noufonts (2658 mts.), amb el Noucreus (2799 mts.) a l'esquerra.


Vall de Noufonts, just davant nostre: el Puigmal (2910 mts.)


El Noufonts (2851 mts.) vist des del Coll del mateix nom.


La Teresa just acabar de passar el Coll d'en Bernat (2616 mts.)


Arribant al Pic d'Anyeller (2635 mts.)


Des del Pic d'Anyeller ja es veu tota la cresta.


Pic d'Anyeller (2635 mts.)


Inici de la cresta per entrar en matèria.


Tram que acabem de desgrimpar.


Cresta divertida on no pots perdre mai la concentració.


Equilibris a la cresta.


Tenim que baixar uns metres per arribar al pas més complicat, 10 metres III.


A la meitat del pas, hi ha una corda fixa que fa més nosa que servei.


Acabant els 10 metres de III.


Hi ha moments on el pati es important.


Bona roca en general, tot i que s'ha de tocar bé la presa, no estigui descomposta.


A la part inferior, el camí que va a Prats de Balaguer.


 A la dreta el Pic del Racó Gros (2779 mts.), a l'esquerra el Pic del Racó Petit (2785 mts.)
Pic Rodó (2645 mts.)


Panoràmica des del Pic Rodó.


Ja de tornada, part de la cresta realitzada.


Ambient d'Alta Muntanya.


Bona posició de peus i mans.


Ja falta poc per acabar la cresta.


Aquesta cara de satisfacció és per que ja s'acaba la cresta.


Últims equilibris.


Dins del cremallera direcció a Queralbs, ja podeu veure quina pedregada, de la que ens hem lliurat.

5 comentaris:

arnau ha dit...

Jo que encara estic en l'època universitaria i sé el temps que es triga a fer els informes, et felicito pel temps invertit en el blog un excel.lent merescut.


I un reconeixemente en la preparació de les sortides ja m'han comentat que són també d'excel.lent

El nen

Carme S ha dit...

Molt bé valents. Quina sort que heu tingut, eh?
Que passeu bona setmana.

Teresa ha dit...

Com el nom del PIC RODÓ, un dia rodó , però rodó del tot.
I és ara i encara tinc la cara de satisfacció.
Salut i muntanya

Anònim ha dit...

SOU INCREÏBLES....NO PAREU QUIETS

Roger ha dit...

Una cresta divertida,potser aquest Agosto aniré.
Ja us explicaré que tal.
Roger fes memoria de ski Feec