diumenge, 12 de juny de 2011

Txindoki ( 1346 mts.) per Larraitz


Després de la seva pujada al cim de l'Everest l'any 2010 i l'ingrés a l'hospital de Saragossa per congelacions a les mans, varem quedar allà mateix a l'hospital que aquest any escalaríem el Txindoki per l'aresta oest, molt aèria i amb passos de V.
Parlant la setmana passada per telèfon amb ell decidim deixar-ho per més endavant ja que encara no te els dits recuperats del tot per escalar.
Després de tallar-li part de 4 dits la recuperació ha sigut molt lenta i dolorosa. Finalment decidim pujar per la via normal amb una variant que puja molt més directa.
Deixem el cotxe a l'aparcament de Larraitz ( 401 mts.) a uns 6 km. de Ordizia, en aquest punt hi han taules per pic- nic i uns quants restaurants. El Txindoki ( 1346 mts.) esta situat a la Serra d'Aralar, aquesta Serra comunica Guipúscoa amb Navarra.
Creuem la barrera metal.lica al final del'aparcament i comencem per un camí molt ampla i agradable. Com no podia ser d'una altre manera ens desviem per unes dreceres molt i molt dretes ( costa Deu i Ajuda seguir al Peio).
Ell, persona coneguda i admirada com ningú a la comarca del Goierri, no para de saludar i parlar amb tota la gent que ens anem creuant durant la pujada.
Quan arribem a l'alçada de l'aresta oest ( més abaix) el camí segueix franquejant com si li donéssim la volta al Pic.
Uns metres per sobre d'una font ( 805 mts.) i a mà esquerra surt la drecera que ens portara al cim, es diu " El Rayo".
Es una pujada molt costant i molt dura ,son 450 mts de desnivell en 1 km. de recorregut, quan arribem a la part superior de l'aresta ( 1240 mts.) tornem agafar al camí de la normal i en pocs minuts arribem al cim del Txindoki ( 1346 mts.).
Unes fotos al cim amb el Peio. Tenim tots els pobles de la comarca del Goierri sota nostra: Ordizia, Beasain, Zaldibia, etc. El dia es magnífic ja que no fa massa sol i la temperatura es molt agradable. Baixem xino-xano parlant i somiant diferents projectes fins arribar a l'aparcament on ens beurem unes cerveses amb uns amics.
Després de passar per el caserio per dutxar-nos anem a dinar al poble de Zizurkil al restaurant Abeletxe ( propietat de Edurne Pasabán ).

Eskerrik Asko! Maider i Pedro.


Desnivell: 965 mts.

Horari: 1h 23m. ( pujada)

Recorregut: 8,76 Km.
Pedro "El Grande" al seu cim: Txindoki
Aresta Oest del Txindoki
La pujada del " rayo"
La comarca del Goierri
Larraitz ( 401 mts.)
Ordizia i Beasain desde el cim
Amb el Peio al cim del Txindoki ( 1346 mts.)

Baixant del Txindoki

3 comentaris:

VIVAK'S GUIAS DE MONTAÑA Y BARRANCOS ha dit...

Vaya 2 korrikolaris. No se si lo he escrito bien. Un abrazo a los dos desde Espot.

JOSEP Mª MOYÀ ha dit...

Un abrazo también para tí Carlos. Este fin de semana hemos recordado las expediciones juntos los tres al Cho-oyu i al Shishapagma.

Anònim ha dit...

Quins paissatges més bonics, quan vam estar fent el GR11, vàrem quedar tan enamorats que esperem tornar molt aviat.
M'alegro que tinguéssiu bon temps, en canvi nosaltres el dissabte pujant al Taga.... bé, ja t'ensenyaré les fotos.
Esperem que el teu amic Pedro "El Grande" es recuperi l'abans possible.
Musu asko eta ondo zaindu.
Teresa