dissabte, 14 de maig del 2011

La Maladeta ( 3308 mts.)




3,45 am. sona el despertador, uff. El Xavi i Jo hem dormit al Plà de Senarta, agafem el cotxe i pugem fins a La Besurta ( 1940 mts.).
Seguim el camí fins arribar al refugi de La Renclusa ( 2140 mts.), jo fa uns dies que estic refredat i avui no em trobo gens be.
A la cota 2255 calcem els esquis per primera vegada però uns metres més amunt ens els tenim que treure ja que la fossa de neu aquest dies ha estat espectacular. Passem un tram de roques i ens els tornem a posar, la neu esta molt gelada i això ens obliga uns metres més amunt a tornar-los a treure ja que ni amb ganivetes puges bé.
Finalment a partir de 2500 mts. podem pujar amb condicions, jo cada cop em trobo pitjor i el pes de la motxilla es deixa notar ja que en principi portem tot el material per escalar el Pico de la Rimaya ( 3265 mts.) un del 14 tresmils que em faltem per acabar els 213 del Pirineu i que aquest any m'agradaria acabar.
Finalment sobre el 2950 mts. amb el Xavi decidim deixar-ho per un altre dia, el meu estat no es el millor i el temps comença a canviar.
El Xavi es desvia cap a La Maladeta ( 3308 mts.), Jo per no estar parat esperant-lo decideixo pujar poc a poc fins al peu del Collado de la Rimaya ( 3180 mts.) per després baixar tots dos,
Quan arribo al peu del Collado de la Rimaya, el Xavi ja es a dalt del Coll i en pocs minuts fa el cim de La Maladeta ( 3308 mts.), el temps ha canviat ràpidament i comença a nevar.
Iniciem la baixada per una neu fantàstica primer i a partir dels 2700 una mica pesada però es deixa fer. Traiem els esquis a uns 100 mts. per sobre del refugi, aquí ha deixat de nevar i ara es una mínima pluja fins a La Renclusa.
Seguim fins arribar al cotxe a La Besurta i ara a recuperar que tinc que estar al 100x100 la setmana que ve.



Desnivell: 1305 mts.

Horari: 6h. 24m.

Recorregut: 14,66 Km.






Maladeta, Collado de la Rimaya, Pico de la Rimaya i Pico Cordier
Pico de la Rimaya ( 3265 mts.)
Maladeta i Collado de la Rimaya amb dos esquiadors de muntanya al peu
Salvaguarda vist desde la glacera de La Maladeta
Collado de la Rimaya i part final de La Maladeta
El Xavi al Collado de la Rimaya ( 3232 mts.)
Pico de la Rimaya (3265 mts.) i comença a nevar
Amb el Xavi al peu del Collado de la Rimaya ( 3180 mts.)


1 comentari:

arnau ha dit...

Llàstima que no poguèsiu aconseguir l'objectiu d'aquesta sortida, El Pic de la Rimaya, i restar un tresmil a la recta final que et queda. Però, com molt bé dius sempre... quan vas a la muntanya mai saps com va anirà el dia, i està clar que hi ha prioritats.
És cert que has d'estar al 100x100 amb tot el que t'espera aquests 7 dias.

Espero que et trobis molt millor.
Salut, salut i més salut