dissabte, 11 de desembre de 2010

Pic de Noucreus, Noufonts, Eina, Finestrelles i Pic del Segre
Després de les pluges a cotes molt altes la setmana passada i veient que aquesta setmana les condicions per fer esqui de muntanya no son les més adients decideixo anar cap a Núria.
L'idea es començar per el Noucreus i continuar per la cresta pujant els diferents cims que em trobi en el recorregut.
Això es el que es diu l'olla de Núria, ja que comences per el cim més a l'est que es el Noucreus i acabes al Puigmal al cim més a l'oest.
Surto de Núria ( 1960 mts.) i com m'imaginava la fossa de neu es espectacular. Pujo per la coma del Noucreus direcció al coll, el dia es magnific no hi ha ni un núvol però com sempre el vent emprenya una mica.
Arribo al Coll de Noucreus ( 2775 mts.) , es aquest punt ja estic a la part superior de la carena, a la linea divisòria entre França i Catalunya.
En pocs minuts arribo al Pic de Noucreus ( 2799 mts.) la neu aquí esta amb molt bones condicions i això s'agraeix i em permet anar més ràpid.
Inicío la baixada cap al Coll de Noufonts ( 2658 mts.) i després de passar-lo, remuntada al Pic de Noufonts ( 2864 mts.). Al coll m'he trobat 3 persones que havien fet el cim i ja baixaven cap a Núria, de moment son les úniques persones que he vist per la muntanya i això amb els temps que corren de superpoblació es de agrair( durant les 8h del recorregut només vaig veure aquestes tres i dues baixant al Coll de Finestrelles).
Un altre puja i baixa i arribo al Pic d'Eina ( 2794 mts.) aquest cim li tinc una estimació especial ja que va ser el primer cim que vaig fer amb al meu amic Xavier Martí a l' any 1985.
Passo el Coll d'Eina ( 2680 mts.) i una altre pujada fins al Puig del Coll d'Eina ( 2775 mts.) en aquest punt baixo un tram i pujo al Puig de Núria ( 2794 mts.), aquí ha ventat molt i hi ha una gran acumulació de neu i em toca obrir traça fina al Pic de Finestrelles ( 2829 mts.).
La baixada cap al coll es una mica delicada i has de fer servir les mans en algun tram, Coll de Finestrelles ( 2596 mts.) son les 15 35h. s'em fa tard per acabar al Puigmal però decideixo pujar al Pic del Segre.
Vista la pujada des de el coll ja cansa, son 250 mts de desnivell i amb el cansament del dia però vinga, endavant, mai enrere.
La pujada com m'imaginava es fa dura i arribo al Pic del Segre ( 2844 mts.) amb els últims raig de sol per aquest vessant Oest, per que per on baixi ja fa estona que no hi toca el sol.
Del cim baixo directa per la cara Est, que es la que es veu des de Núria. Hi ha trams on la neu es molt dura i amb els grampons es baixa molt bé i altres trams que t'ensorres bastant.
Quan arribo al peu de la pala agafo la normal del Puigmal per la Coma de l'Embut i ja de nit arribo a Núria.


Horari: 7h 47m

Desnivell: 1605 mts.

Recorregut: 17,21 Km.Coma del NoucreusPuigmal i Pic del Segre desde el NoucreusA la dreta la cara est del Pic del Segre ( per on he baixat al final del dia )Pic de Noucreus ( 2799 mts.)A la dreta el Noufonts i al fons el FinestrellesPic de l'Infern i Bastiments desde el Coll de Noufonts.Nuria desde el cim de NoufontsAl fons MontserratPic de Noufonts ( 2864 mts.)Pic d' Eina ( 2794 mts.)Puig de Nuria ( 2794 mts.)Pic de Finestrelles ( 2829 mts.)Arribant al Pic del SegrePic del Segre ( 2844 mts.)De nit arribant a Nuria ( 1960 mts.)

2 comentaris:

Teresa ha dit...

Està però que molt bé, tot el recorregut en 7h 47m ¡ESTUPENDO¡
Nosaltres vam anar al Montmalús i Pessons i també hi havia poca neu, clar, que més que a Núria. Trobem 6 persones "intentant" fer esquí.
Així m'agrada sempre cap endavant, mai cap enrere, malgrat el cansament.

Mestre assessora'm.... el proper és el Pic de l'Infern. És factible per a mi?

Salut
Yessica i Jenifer

Gerardo ha dit...

Hola, Josep Maria, soy Gerardo. Menuda caña que te metes.... Por supuesto que voy a enlazar tu blog al del club, que la gente lo va a disfrutar..... (bueno, los cuatro gatos que se miran de momento el blog del club, jejeje)... Un abrazo. Fuerza Y Montaña.