diumenge, 7 de febrer del 2010

Pic de Tarbesou (2364 mts.)

Dissabte 6-02-2010

Veient el mal temps del matí decidim anar a l'estació d'esqui de Goulier-Endron, per intentar el Pic de Sarrasi ( 2213 mts.).Aquesta peculiar estació ( només hi han tres remuntadors) esta a 10 km. del poble de Vicdessos.
Pujant cap a l'estació neva amb intensitat i tenim que ajudar a un cotxe que baixant s'ha sortit de la carretera.
Surto de l'aparcament ( 1540 mts.) amb un vent molt fort i nevant a estones.Pujo direcció Est per anar a buscar la Crête d'Esplas, però baixa la boira i no em deixa veure res, al final arribo a la part superior de l'estació( 1910 mts.) decideixo esperar una estona però al veure que el temps no canvia, baixo a l'estació .Anem al bar a pendre un té amb l'Irene i després faig una altre serie fins a la part superior, el temps segueix igual aixis que decideixo deixar-ho per avui.

Desnivell: 740 mts. ( dues series)
Horari: 1h. 14 m. ( només pujada)





Part superior de l'estació ( 1910 mts.)







Diumenge 7-02-2010


Després d'estar nevant tota la nit, el dia es desperta amb força vent i molta boira. Surto de l' aparcament superior de l' estació d'esqui de Ascou-Pailhères( 1640 mts.).

Pujo per sota la carretera ( ara tancada) que porta al col de Pailhères ,uns 150 mts abans d' arribar al col, giro a mà dreta ( Sud), aquí la visibilitat es molt dolenta i just en aquest punt agafo a 4 francesos que també venen de l'estació. Tinc sort doncs son uns gran coneixedors de la zona, seguim pujant pels lloms ja que a la nostre esquerra hi han unes grans cornises. El vent aquí ha fet de les seves i tota la part aquesta esta molt ventada. A 40 mts del cim traiem esquis i seguim fins al Pic de Tarbesou ( 2364 mts.).

La baixada serà una altre cosa ja que a dalt el cim el dia ha transformat i ha sortit el sol amb una gran visibilitat. Sota el cim salto una petita cornisa i per la cara sud amb una neu pols genial, baixo fins a buscar la pista que em porta fins al cotxe.


Desnivell: 750 mts.


Horari: 2h. 55m.





Part superior de l' estació Ascou-Pailhères ( 1640 mts.)





Pic de Tarbesou ( 2364 mts.)



A prop del Col de Pailhères ( 1920 mts.)

Pic de Tarbesou



Neu pols excel-lent





Enllaç per veure un troç de baixada per la pista.


http://www.youtube.com/watch?v=myVoqGgZtQs

1 comentari:

Teresa ha dit...

aquestes són les baixades que jo no puc fer??????????

la setmana que ve ja filmare jo les meves.......


Segismunda