diumenge, 21 de juny de 2015

Des de Nid d'Aigle (2372 mts.) al Refugi Goûter (3830 mts.)Color Taronja: Telefèric de Belevue i Tramvia del Montblanc.
Color vermell: Itinerari caminant fins al refugi de Goûter.       Avui tenim per davant més de 1500 metres positius de desnivell per pujar des de l'estació del Nid d'Aigle fins al refugi Goûter. Tot comença a les 8 del matí quan agafem el telefèric de Bellevue (38 € persona, anar i tornar fins al Nid d'Aigle),  per pujar des del poble de Les Houches (1010 mts.) fins a La Chalette (1801 mts.).
En arribar a la part superior d'aquesta estació d'esquí a l'hivern comença a ploure i totes les parts altes de les muntanyes estan tapades pels núvols, en sortir del telefèric hem de caminar 5 minuts, en sentit descendent per anar a la parada del Tramvia del Montblanc. Hem d'esperar més de 40 minuts, ja que el primer tramvia no passa fins a les 9,20 h. però tampoc ens preocupa massa, ja que segueix plovent i nosaltres aquí estem sota cobert.
Finalment quan falten 15 minuts per les 10 del matí arribem al Nid d'Aigle (2372 mts.) punt de sortida del dia d'avui. Comencem la caminada a un ritme lent, ja que el dia és llarg i volem arribar el més sencers al refugi de Goûter, ens ho hem pres amb calma i som els últims a sortir però casualitats de la vida que ja estem acostumats a veure, a poc a poc anem avançant gent, finalment no fem ni una parada i pugem d'una tirada des del Nid d'Aigle (2372 mts.) fins al refugi de Tête Rousse (3167 mts.). Hem trigat 2 hores i 3 minuts en fer els 840 mts. de desnivell i 4,1 Km. En arribar a l'entrada de la glacera de Tête Rousse aprofitem per equipar-nos amb els grampons i piolet, comencem una lleugera pujada que cada cop s' incrementa més fins a situar-nos al costat de la famosa Bolera.
Consisteix en atravesar horitzontalment (uns 40 metres) el Grand Couloir, pel qual van caient constantment pedres, algunes grans, altres més petites però en dies de sol i sobretot a la tarda és un bombardeig constant. Nosaltres per sort al estar el dia mig tapat ens esperem 2 minuts al lateral, al veure que no cau cap pedra, passem encordats i en arribar a l'altre part respirem tranquils, ja que no ha caigut cap pedra. Unes hores més tard quan estàvem quasi a dalt veiem l'helicòpter a sobre la Bolera i es despenja un Gendarme de muntanya, suposem que per rescatar alguna persona.
Just després de La Bolera comença un petit tram equipat amb cables d'acer en perfecte estat, després un tram curt d'uns 30 metres de neu i arribem al peu de l'esperó que haurem de continuar fins al mateix antic refugi de Goûter, el nou està uns 150 metres a la dreta. 
La pujada va combinant trams amb cables (els més difícils) i sense (els més fàcils), quan arribes a la terrassa de l'antic refugi et dóna  una gran alegria, doncs, ja portes molta estona a l'aresta. Ara només falta pujar una rampa de 25 metres a 30º i ja estàs a la part superior de l'aresta, caminem 150 metres i per fi arribem al nou refugi de Goûter.


Desnivell: 1525 mts.

Recorregut: 7,2 Km.

Horari: 6h 13m.


Itinerari des del poble de Les Houches fins al refugi Goûter (3830 mts.)


Nid d'Aigle (2372 mts.)


Panoràmica des del Nid d'Aigle direcció a Saint-Gervais.


Alpinistes iniciant la pujada al refugi de Tête Rousse (3167 mts.)


Al arribar aquest pla (2850 mts.) ja s'intueix el Refugi Tête Rousse i el Refugi de Goûter.


Encara falten més de 1000 mts. de desnivell fins a Goûter.


Tram estret, camí de Tête Rousse.


La boira ho comença a envair tot.


Aiguille de Bionnassay (4052 mts.)


Portem un molt bon ritme, Nid d'Aigle- Refugi Tête Rousse = 2h, 3m.


Ja es pot veure entre la boira el refugi de Tête Rousse (3167 mts.)


Just en el punt que ens posem el material es pot veure la famosa " Bolera" per on cauen pedres constantment.


Amb el zoom es pot veure La Bolera.


Cara nord de L'Aiguille de Bionnassay (4052 mts.)


Un cop hem passat La Bolera, es pot veure des de la part superior la marca de les pedres caigudes sobre la neu.


Primer tram de cables per sobre de La Bolera.


La continuació es  veu entretinguda.


El Refugi de Tête Rousse cada cop més avall.


Semblava més difícil del que era.


A dalt i a la dreta ja es pot veure el refugi de Goûter.


Amb el zoom es veu més a prop.


Al arribar a l'antic refugi de Goûter, al fons es veu el nou refugi.


Refugi de Goûter (3830 mts.)


Mar de núvols per sota la Teresa.


Interior del nou refugi.


Tot el terra del lateral del refugi està acabat amb un tramex.


Vistes des de la finestra del refugi.


Tota l'aresta per la que hem pujat fa una estona.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Fantàstic!!!!! Impressionant!!! Encara i no arribar al punt fixat inicialment, per mi sous uns campions!!!!
Per cert quin inici més accidentat... Les mans (sort de les plometes��!!), la cama (la pedra no sabia el que feia ��...)... Desitjo estigueu bé!!!
Com bé diu el primer plat a la propera arribareu!!!!
Un petó molt fort a tots dos.
Xupito