dissabte, 3 de juliol del 2010

Grand Quayrat ( 3060 mts.)



El divendres a la tarde, després de veure l'ultima actualització de Meteo-France decidim sortir ja que sembla que tindrem una finestra de bon temps fins dissabte al migdia.
Quan arribem passades les 12 de la nit a l' aparcament de les Granjes d' Astau ( 14 km. de Luchon) esta plovent amb força, esperem que la Meteo no s'hagi equivocat.
Surto a les 6 08h de l'aparcament d'Astau ( 1130 mts.) i per un camí molt marcat arribo al turístic Llac d'Oô ( 1504 mts.), per la part esquerra del llac s'enfila un camí bastant dret en diferents part de l'itinerari, veient la cascada a la nostre dreta, quan perdem devista el llac passem per un sender amb moltes pedres que ens deixa directa al Col d' Espingo ( 1967 mts.).
No fa falta baixar al refugi si no que agafem un caminet herbós a mà esquerra ( O ) que ens deixa al mig d'una tartera per la qual pugem quasi fins a dalt fins agafar a mà dreta un camí que franqueja per sota el Petit Quayrat fins arribar a la cota 2250 on creuem una gran morrena , seguim franquejant per sota i ens situem al peu de la gran pared ( 2550 mts.).
Pujo per una canal pronunciada que em deixa al Col de Quayrat ( 2749 mts.), aquí ja a tota cresta fins al Cim Nord ( 3046 mts.) i per la cresta ( màxim II) fins al peu del bloc cimer d'uns 4 metres que s'escala en equilibri, Grand Quayrat ( 3060 mts.).
Començo a baixar ràpid ja que al migdia poden venir fortes tempestes, i quan penso que em lliuraré de mullar-me , arribo al Llac d'Oô i la tempesta es de les que fan època, la baixada fins Astau es per recordar, quina manera de ploure!!!!!!!!!!!!!!!!!!







Desnivell: 2010 mts

Horari: 8h 6m.




Lac d' Oô, darrera el Grand Quayrat



Refugi d' Espingo ( 1950 mts.)
Grand Quayrat ( 3060 mts.)
Coll de Quayrat ( 2749 mts.)
Principi de cresta desde el coll
Grand Quayrat desde el Cim Nord ( 3046 mts.)
A l' esquerra Pic Lezat ( 3107 mts.)

Grimpada al bloc final
Desde el cim
Grand Quayrat ( 3060 mts.)Cabrioules Oriental i Occidental ( 3106 mts.)

1 comentari:

Teresa ha dit...

Quina grimpada al bloc del Gran Quayrat¡¡¡¡¡¡¡¡aquesta cresta es (II)? en equilibri?? quin equilibri s'ha de tenir per fer aquest 4 metres..... DEU MEU.
Quidado amb les pluges, que la gent es refreda.
és impressionant la fotografia del Grand Quayrat desde el Cim Nord.
Quan fagis l'exposició suposem que ens convidarás.
PER CERT NO PODEM VEURE EL VIDEO.