diumenge, 18 d’octubre de 2009

Cresta Pic Audoubert ( 3045 mts.) Seil de la Baque ( 3110 mts.)


Cabana de Santa Ana ( 1540 mts.)
Seil de la Baque ( 3110 mts.) Pico Pequeño de Portillón ( 3000 mts.)

Pujant al llac de Gias ( 2638 mts.)
Gourgs Blancs ( 3129 mts.) i Jean Arlaud ( 3065 mts.)
Cap de la Baque ( 3103 mts.)

Pic Audoubert ( 3045 mts.)
Cresta Seil de la Baque
LLac de Gias ( 2638 mts.) amb la tenda al costat esquerra

LLac du Portillon d' oo
Cap de la Baque i Seil de la Baque
Pic del Seil de la Baque ( 3110 mts.)
Pico Pequeño Pico del Portillon ( 3000 mts.)

Dissabte 17-10-2009
Sortim la Teresa i jo del pàrquing que hi ha al costat del Càmping Aneto ( 1281 mts.) agafem el GR11 que comunica amb Viados.
Passem per la cabana de Santa Ana ( 1540 mts.) i per un camí molt agradable ( es la 3ª vegada que passo en 6 dies ) amb poc desnivell però molt recorregut arribem a la cabana de Turmo (1730 mts.)
Aquesta es una cabana on hi viuen pastors , però la setmana passada ja varem baixar tot el bestiar cap a les parts més baixes de la vall, ja que el fred comença a ser intents com varem comprovar per la nit. A partir d'aquí el camí ja es una mica més dret i després de 2h 5m. arribem al refugi d' Estos ( 1890 mts.).
Aqui descansem una estona, fem un most i sortim direcció al barranc de Gias el qual creuem un parell de vegades.
A partir de la cota 2300 mts. el camí ja es millor i amb una forta pujada entre blocs de granet i trams de gespa , arribem al llac de Gias ( 2638 mts.)
El primer que fem es buscar un lloc a on plantar la tenda, trobem un antic bivac preparat amb pedres que ens anirà força be ja que el vent comença a ser insuportable. Ens costa molt muntar la tenda ja que el vent cada cop es més intens i no hi ha manera de aixecar-la.
Finalment i després de molt de treball ho aconseguim, la fixem molt be ja que no volem sortir volant a mitja nit. Quan anem al llac a buscar aigua ens adonem del fred que fa ja que tots els laterals del llac estan glaçats amb un gruix aproxi. de 3 a 4 cm.
Cuinem dins la tenda i a les 20h. i després de unes herbes ,anem a dormir però amb el vent que fa es com si estiguessis a la centrifugadora de la rentadora.
Horari:4h. 43m.
Desnivell:1430 mts.
Diumenge 18-10-2009
El despertador sona a les 6h. 15m. però no ens podem aixecar ja que el vent es molt i molt fort. La nit ha estat molt dura ja que no ha parat ni una petita estona, finalment a les 7h. 45m. esmorzem una mica i decidim provar sort.
La nit ha estat molt freda i a l' interior de la tenda hem estat a 0º. Sortim amb un fort i gelat vent ,direcció al Puerto D' OO. El dia a part del fred i el vent s' ha llevat magnific ja que no hi ha cap núvol al Pirineu.
A mida que ens acostem al Puerto el vent disminueix d' intensitat, quan fa 48 minuts que hem sortit de la tenda arribem al Puerto d' OO ( 2909 mts.).
Al mirar cap al vessant nord veiem les restes de la glacera del Xel de la Baque, en aquest punt guardem els pals d' esqui a la motxilla i comencem la grimpada fins al peu del Pic Audoubert.
El fred es molt intents i encara falta una bona estona perque ens arribi el sol , la Teresa ja fa estona que no te sensibilitat a les mans i veien que per culpa del vent hem tingut que sortir dues hores mes tard decideix tot i que li costa molt , renunciar a fer els cims. Prefereix privar-se de fer algun cim i que jo els pugui encadenar els cinc ( gràcies Teresa ).
Al peu del Audoubert ens despedim i jo començo amb uns primers metres de II amb bona roca, faig un franqueig en equilibri i arribo a un pas on els meus predecesors varem abandonar una baga nova, es un curt pas amb un bloc que et tira cap al exterior amb una forta timba, sense mes problemes arribo al Pic Audoubert ( 3045 mts.).
Baixo uns metres i continuo per la cresta amb una roca compacte, el fred es deixa notar , arribo a unes roques llises i un xic inclinades, després de pasar aquest tram, el cami es més fàcil. Cap de la Baque Occidental ( 3097 mts.), l'aresta que continua es deixa fer be i en 15 minuts arribo al Cap de la Baque Oriental ( 3103 mts.).
Al fons es veu el cim més alt de la jornada Seil de la Baque ( 3110 mts.), aqui faig una parada per veure una mica i fer unes fotos del llac de Gias i la tenda que de color vermella destaca al costat del blau del llac.
L'ultim tresmil de la jornada es veu molt lluny ja que s' ha de baixar prop de 200 mts de desnivell, després de passar un parell de bretxes finalment pujo el Pequeño Pico del Portillón ( 3000 mts.).
Unes fotos i torno pel mateix recorregut descrit aqui, al arribar a la tenda mengem una mica , recollim la tenda, fem les motxilles i baixada fins al cotxe, gran final de temporada de crestes ara a entrenar per la cursa del Garraf i a veure si en 3 setmanes comencem la temporada d' esqui de muntanya.
Desnivell: + 925 mts.
- 2355 mts.
Horari: 7h 15 m.

1 comentari:

Teresa ha dit...

Tot i no haver fet cap cim, només de saber que tu vares poder fer-ho, ja em dono per satisfeta. A sigut tot un plaer sortir amb tu aquest cap de setmana. Ets tot un "detallista". Per cert a part de fer unes magnífiques fotografies, també escrius molt bé.
Espero algun dia tornar a repetir aquesta experiéncia.
Potser t'estic "afalagan" una miqueta massa¡¡¡¡¡
Teresa