dissabte, 11 de juliol de 2009

Casco, Torre, Espalda, 1º2º3º Pico de la Cascada, Marboré


Son les 5'45 del matí i surto del Coll de Tentes (2208 mts.) direcció al coll de Bujaruelo, aquí el camí franqueja per sota la cara nord del Taillon. Just quan s'acaba la pared nord enfila amb forta pendent fins al coll de Sarradets.
Des de aquí ja diviso el refugi de Sarradets o de la brecha (2587 mts.). Del mateix refugi surt el camí que em porta a la bretxa, al principi la pendent es molt forta i amb una emprenyadora tartera. L'últim tram es fa millor ja que desapareix la tartera i es converteix en neu i aixi arribo a la Brecha de Rolando (2807 mts.).
Baixo direcció SE franquejan la pared sud , abans d' arribar al Paso de los Sarrios, trobo el franqueig amb neu molt dura i ja em dono compte de l'errada del dia: (porto les botes de trekking i els grampons de joguet) .
Que donaria per tenir les botes d'alpinisme i els grampons de veritat!. Arribo al coll de los Sarrios i sense cap problema , arribo al cim del Casco (3006 mts.).
Després de fer unes fotos al cim baixo fins al coll que separa el Casco de la Torre i aquí comencen els problemes, ja que amb les botes de trekking no m'ho veig per pujar directa pel corredor O.
Aleshores franquejo per sota la Torre ,direcció al Col de la Cascade. Abans d'arribar pujo per una xemeneia ( II ) que em porta a l'aresta . Un cop arribat aquí torno enrere cap a la Torre.(3009 mts.).
Des del cim baixo per una fàcil aresta fins al Col de la Cascade (2933 mts.). Un cop arribat aquest punt franquejo la pared sud de la Espalda fins a situar-me a la vertical del cim. Aquí tinc el mateix problema que amb la Torre i tinc que franquejar fins trobar un punt en el qual em permeti arribar a l' aresta.
A la cota 2840 mts. per fi puc pujar i torna enrere fins a l' Espalda (3073 mts.) Des d'aquets cim fins al següent es un camí fàcil que amb 10 minuts arribo al Pico Occidental de la Cascada (3095 mts.).
Per arribar al següent tresmil la cosa ja es complica una mica més ja que s'he de baixar un coll i remuntar 130 mts fins al Pico Central de la Cascada (3106 mts.)
El penultim tresmil de la jornada ja s'ha de grimpar els ultims 50 mts. (II) fins a arribar al Pico Oriental de la Cascada (3161 mts. PD ).
Baixo fins a una bretxa per pujar al Marboré que només en certs moments tinc que fer servir les mans per arribar al cim.
Quan arribo em dono conta que aquest cim es molt plà e inmens en el qual hi han tres vivacs. ( Marboré 3248 mts.)
Aqui inicio el descens franquejant per el sud tots els cims aconseguits durant el dia.
Torno a desgrimpar el Paso de los Sarrios fins a la Brecha de Rolando i des de aqui fins al refugi i Coll de Tentes.Desnivell: 1955 mts.

Horari: 11h.48 m.
Vignemale.Casco de Marboré (3006 mts.)Casco i Taillon des de la Torre de Marboré.Espalda, Picos de la Cascada, Marbore.Torre de Marbore (3009 mts.)La Torre, Casco, Taillon.Pico Oriental de la Cascada, Marbore.
Gavarnie.Cercle de Gavarnie.
Casco de Marboré.Paso de los Sarrios.