dissabte, 12 d’octubre del 2024

Etapa 6ª. Camí de Santiago Francès. Ponferrada-Sarria.

Itinerari marcat amb el cicle computador Hammerhead Karo II.


Altimetria del dia d'avui.


Aquest matí al mirar per la finestra de l'hotel de Ponferrada, no es veu gairebé res, hi ha una boira espessa que espero que escampi quant inicïi la sortida. Aquests dos últims dies del Camino són els més durs, el d'avui pel desnivell i el port que he de pujar i el de demà pel desnivell i el recorregut.
Passen pocs minuts de les nou del matí quan començo la jornada, la boira no ha desaparegut, però com a mínim està més alta i et permet circular amb una certa normalitat. Hi ha força trànsit per sortir de Ponferrada, però un cop arribat a Camponaraya ja es circula molt millor.
Vaig circulant tota l'estona per carreteres secundàries i sense massa trànsit fins a arribar a Villafranca del Bierzo on travesso un túnel llarg i just a la sortida tinc el primer control amb la Irene (kilòmetre vint-i-cinc). Circulo per l'antiga N-6 ara quasi sense trànsit d'ença que van fer la nova Autovia que va paral·lela.
La carretera tota l'estona va pujant, però molt suaument, passo per poblacions molt petites com Pereje, Trabadelo, el riu Valcarce baixa al costat meu tota l'estona, un parell de kilòmetres després de passar el poble de Vega de Valcarce he de deixar l'N-6 per què més endavant està tallada al trànsit. Fa un parell d'anys va caure un pont de l'autovia i encara estan amb obres, hi ha un tram de l'Autovia que et desvien per l'N-6, i per això no deixen passar.
Això t'obliga a passar si o si per Las Herrerias, molt més dur que si vas pel poble de Piedrafita do Cebreiro, en fi, un cop arribats a Las Herrerias de Valcarce (kilòmetre quaranta-tres) faig una petita parada per recuperar forces i començo la pujada del port de O Cebreiro, són vuit kilòmetres, el primer és suau, però el segon ja és força dur amb trams del 15%, un tercer kilòmetre suportable i després del tres al sis, són tres kilòmetres sense cap descans, mitjanes superiors al 10% i amb una recta al 12% de mitjana.
Per sort, hi ha un petit tram de descans al passar per La Laguna, només sortir d'aquesta petita població, els últims dos kilòmetres amb mitjanes de l'11% fins a arribar a la part superior de l'Alt de Cebreiro (1300 mts.), fa molt de vent, m'aturo a posar-me el paravent i començo a baixar un kilòmetre per tornar a pujar el segon port del dia, Alt de San Roque (1270 mts.), una altra petita baixada i la tercera pujada del dia, quasi quatre kilòmetres al 5% fins a l'Alt de Poio (1335 mts.).
Després de la parada a dalt del Poio, començo una llarga baixada de quinze kilòmetres fins a Triacastela on comença a ploure, primer suaument, però després amb certa intensitat. Travesso el poble de Samos on a la sortida hi ha una curta, però forta pujada. Un cop a dalt ja només em queda continuar uns quants kilòmetres fins a arribar a Sarria on com us podeu imaginar, arribo mullat completament.
Ara la història de cada dia, netejar, eixugar i lubricar la bicicleta per a demà, a veure si la puc fer sencera, si no, faré nit a Arzúa i continuaré l'endemà cap a Santiago, com a mínim la previsió per a demà és de bon temps i quasi sense vent, genial !!!!



Desnivell: 1630 mts.

Recorregut: 97,35 Km.

Horari: 5h, 22m.   






Entrant a Villafranca del Bierzo.


Des de la sortida de Villafranca del Bierzo, tota l'estona la carretera pica cap amunt.


La petita població de Pereje.


Entrant a la comarca de Los Ancares. Pertany una part a Galicia, León i Asturias.


A Las Herrerias de Valcarcel comença la pujada més dura de tot el Camí de Santiago.


Altimetria de O Cebreiro, una pujada molt dura amb tres kilòmetres per sobre del 10%.


Només començar ja tenim un tram del 15% al segon kilòmetre.


Sortint dels kilòmetres més durs, poc abans d'arribar a La Laguna.


El mateix tram des de darrere. És el 5% i semblava pla pel que havia passat abans.


Arribant a la part superior de la pujada.


Alt do Cebreiro (1300 mts.). Port de 1ª categoria.


Foto amb San Roque a dalt del seu coll.


Des de O Cebreiro una curta baixada i una petita pujada et deixa a dalt de Sant Roque.


Una tercera pujada per arribar a dalt del tercer port del dia: Alt de Poio (1335 mts.)


Última parada al poble de Triacastela, minuts abans que comenci a ploure amb ganes.


Turonet a la sortida de Triacastela.


Els últims vint kilòmetres de l'etapa ha plogut amb ganes.


Arribant a Sarria final d'aquesta sisena etapa.