diumenge, 26 de maig del 2024

Torrelles de Foix- Gavà. Segona etapa de la Penedès 360 amb les gravels.

Itinerari marcat amb el cicle computador Hammerhead Karo II.


Altimetria del dia d'avui.


 El dia d'ahir va ser força dur, avui pensàvem que seria més tranquil, que equivocats que estàvem. Sortim abans de les nou del matí de Torrelles de Foix i en pocs minuts ja agafem la primera pista de terra amb baixades i pujades constants. 
Arribem a Guardiola de Font-rubí i després de travessar el poble pel mig, continuem ara per carreteres estretes i quasi sense trànsit. Arribem al Turó de la Malgranada (315 mts.) i a partir d'aquí una bona baixada fins al Pla del Penedès. 
Ara i com és d'esperar, ens trobem una pujada de més de sis kilòmetres, un tram per carretera i altre per pista. Després d'aquesta baixada i durant força kilòmetres hi ha un puja-baixa constant fins que arribem a Sant Joan Samora el lloc més a l'est en aquesta sortida. Per pista tornem cap a l'oest fins a arribar a Gelida.
La calor avui ja és més forta i comencem a anar justos d'aigua, continuem amb la idea de parar a Sant Sadurní d'Anoia. Aquest tram entre Gelida i Sant Sadurní es fa una mica pesat, nosaltres quan venim per aquí seguim altres pistes i aquesta dona moltes voltes, per fi arribem a Sant Sadurní (kilòmetre 62) on fem la primera parada del dia. La Teresa s'apropa a un supermercat a buscar begudes fresques i alguna cosa per picar (salat) que no siguin barretes o gels. 
Després d'aquest merescut descans, continuem i a la sortida del poble ja agafem la pista, tot aquest tram ja el coneixem d'altres vegades que hem vingut per la zona. Arribem a Avinyonet del Penedès on omplo un bidó a la font i sense perdre ni un minut continuem cap a casa.
Un tram de baixada i després la pujada cap a Can Mitjans, un altre puja- baixa i arribem a Olesa de Bonesvalls, ara el tram de lleugera pujada tota l'estona fins a Begues. Vuit kilòmetres i arribem a casa, una bona pallissa avui que sumada a la del dia anterior fa dues sortides dures.


Desnivell: 1620 mts.

Recorregut: 101, 6 Km.

Horari: 6h, 10m.





Gravels a punt de sortida a Torrelles de Foix.


No portem ni cinc kilòmetres i ja agafem la primera pista de terra.


Continuem rodejats de vinyes.


Primera pujada forta del dia.


Baixem cap al Pla del Penedès.


A mesura que anem cap a l'est, Montserrat està més a prop.


Arribant a la creu, en pocs minuts deixem l'asfalt i tornem a la pista.


Bona pista de baixada per rodar amb les gravels. 


Avui fa més calor que ahir i això es nota.


Vinyes ben a prop d'Espiells.


Carreteres solitàries per aquesta zona.


Pujant cap a Gelida.


Travessant el riu Anoia.


Uns kilòmetres després entrem a Sant Sadurní d'Anoia.


Pujada cap a Avinyonet del Penedès.


Entrem a Olesa de Bonesvalls, no quedem més de 16 kilòmetres per arribar a casa.


A Begues arribem a punt d'iniciar els últims 8 kilòmetres de baixada fins a casa.