dissabte, 14 de febrer de 2015

Pic de la Cabaneta (2818 mts.) per la Vall d'Incles.
Avui toca sortida amb els dos Xavis: Martí i Corbera. Volem intentar el Pic de la Cabaneta des de la Vall d'Incles, aquest cim l'havia fet fa molts anys amb l'amic Juan Carlos Vizcaíno fent una travessa per l'Ariège i pujant per la Portella del Siscaró (2549 mts.).
Per arribar a la Vall d'Incles hem de passar Andorra i pujar cap al Port d'Envalira, un cop passat el poble de Canillo i en una corba molt tancada de dretes hi ha un rètol a mà esquerra que posa Vall d'Incles, a l'hivern la pista no està neta i hem de deixar el cotxe en un aparcament que hi ha habilitat a mà dreta al costat d'uns apartaments.
Sortim de l'aparcament (1750 mts.) amb els esquís als peus, el dia està força tapat però no fa vent, cosa d'agrair després de tants dies de ventades. Durant 2,9 Km. seguim la pista que a l'estiu ens porta fins a l'aparcament del Pont de la Baladosa (1840 mts.).
A partir d'aquí seguim durant una estona el camí d'estiu fins que arribem a la desviació (mà dreta), hi ha rètol on indica Basses i Refugí del Siscaró, a l'inici la pujada és suau però cada cop agafa més inclinació, hem d'anar fent ziga-zagues pel mig del bosc. Per no crear confusions tota l'estona hem d'anar seguint per sobre el riu de Siscaró, així arribem a la part superior d'un turó on ja veiem al fons el refugi del Siscaró (2159 mts.) i les Basses del mateix nom (petit llac).
Després de creuar el llac i sempre amb tendència a la dreta pugem a un fals coll just a sobre de l'Estany de Baix (2354 mts.), baixem uns pocs metres i sempre direcció Est creuem l'Estany de les Canals Roges (2420 mts.), entrem en un tub molt ben innivat que ens deixarà a la part inferior de l'última pala que ens portarà al cim. Ja des de lluny es veia força pelada per culpa del vent, a mesura que ens apropem ho veiem clar, parem a posar ganivetes i continuem cap al cim, el temps aquí dalt ha canviat, fa vent i la visibilitat comença  a ser reduïda.
Finalment arribem al Pic de la Cabaneta (2818 mts.), la sensació tèrmica és molt desagradable, doncs, a part del fred fa força vent. Un parell de fotos, traiem pells i ganivetes i iniciem el descens, primer amb neu molt dura, a mesura que anem baixant la cosa cada cop està millor i també augmenta la visibilitat, cosa que fa veure molt millor el relleu del terreny.
En lloc de baixar fins a baix de tot de les Basses del Siscaró, fem un descens horitzontal sense perdre massa alçada i així aconseguim no haver de remar gens. Ara ve el millor del dia i sense avisar, iniciem la baixada del bosc amb una neu pols molt seca que ha aguantat en perfectes condicions tota la setmana i no s'ha encostrat. Gaudim d'un gran descens entremig dels avets fins a arribar al Pont de la Baladosa (1840 mts.) on entre remada i remada arribem al cotxe cansats però molt contents de la sortida d'avui.


Desnivell: 1160 mts.

Recorregut: 18,86 Km.

Horari: 5h 31m. 


El Xavi Corbera a l'inici de la Vall d'Incles.


El dia està una mica tapat però al menys aquí baix no fa vent.


L'acces a les cases a l'hivern està complicat.


Al fons ja veiem l'antic càmping al Pont de Baladosa.


Pont de Baladosa (1840 mts.)


Seguim el camí d'estiu durant una estona.En aquest punt agafem a la dreta, cap al refugi del Siscaró.El Xavi després de deixar la desviació cap a Juclar i agafar direcció a Siscaró.


L'itinerari va pel costat del riu Siscaró.


Traces quasi tapades pel vent.


Al fons el Refugí del Siscaró.


El Xavi arribant al plà del Siscaró.


Refugí del Siscaró (2159 mts.).


Tenim que anar a buscar el coll de la dreta.


Creuant un petit llac que hi ha al costat del refugi del Siscaró.


Arribant a la part superior del fals coll, a sobre de l'Estany de Baix (2354 mts.).


Vista del Refugí i del Pic de Siscaró.


Passarem per la part dreta de les roques, la neu dura ens farà posar ganivetes.


El Xavi Corbera creuant l'Estany de les Canals Roges (2420 mts.)


Una mica més a dalt, pararem per posar ganivetes i ja no les traurem fins a arribar al cim.


Part superior de la carena, molt pelada pel vent.


Pic de la Cabaneta (2818 mts.)


Baixada amb bona neu en general.


Gaudint d'un gran dia d'esquí de muntanya.

1 comentari:

Teresa ha dit...

Tinc el mapa en la meva memòria de quan vam fer Pic d'Escobes, quina diferencia de paisatge.....
Nosaltres el diumenge vam tenir neu pols, dura, seca, verge.....bé orgasmic!!!!!
A gaudir.
Fins aviat.