dissabte, 21 de febrer del 2015

La Morella (594 mts.) i Puig de Les Agulles (552 mts.)




Avui veient el mal temps que fa al Pirineu decidim fer una excursió pel Parc Natural del Garraf. Pujarem dos cims molt coneguts de la zona, el Puig de Les Agulles (552 mts.) i La Morella (594 mts.) cim més alt del massís del Garraf.
Deixem el cotxe un carrer per sota del cementiri de Begues, al costat d'una cadena que impedeix el pas de vehicles (380 mts.). Iniciem una lleugera pujada de 1,6 Km. fins a arribar a La Clota (410 mts.), coll estratègic a la zona, doncs, des d'aquí surten diferents camins, un és el que baixa per la Romana i que a meitat del descens una desviació a l'esquerra ens portarà fins al Castell de l'Eramprunya, un altre baixa cap a l'antic camp de tir i posterior baixada del "purgatori" un descens o pujada (depèn per on ho agafis) més durs de la zona, molt apreciat pels bikers, un  altre és el que puja direcció al Coll de Les Agulles que és el que agafem nosaltres.
Tota l'estona l'itinerari està molt ben marcat, doncs, aquesta part coincideix amb el GR-92, arribem al Coll de Les Agulles (530 mts.) i continuem cap a La Morella (al tornar, ja pujarem Les Agulles), després d'arribar a la part superior del Coll, baixem uns 100 metres per tornar a pujar fins al mateix cim de La Morella (594 mts.), el dia de moment ha aguantat però aquí dalt el vent és bastant molest, per tant dues fotos i cap a baix.
Desfem el mateix camí de pujada i al arribar al Coll continuem per fer el Puig de Les Agulles (552 mts.) un gran mirador de tota la Serralada Litoral. Continuem pel mateix lloc de la pujada, després de passar per La Clota el cel es comença a tapar i minuts després d'arribar al cotxe comença a ploure, avui ens hem tornat a lliurar de mullar-nos, que passara demà??.


Desnivell: 450 mts.

Recorregut: 10,75 Km.

Horari: 3h 26m.






Entrem al Parc Natural del Garraf.


Seguim les indicacions que ens tenen que portar fins a La Clota (410 mts.)


Al fons ja veiem el Puig de Les Agulles (552 mts.)


La Clota (410 mts.), des d'aquest coll surten diferents camins, un per anar al Castell de l'Eramprunya, un altre que baixar per la pendent del "purgatori", un altre a La Morella.


Nosaltres direcció a La Morella I les Agulles.


Pujant cap al Coll de Les Agulles.


Encara queden uns quants metres per arribar al cim.


Ara si que està molt a prop.




Tornant direcció a Les Agulles veiem el cim de La Morella lluny.


Puig de Les Agulles (552 mts.)


Puig de La Desfeta (524 mts.)


Castell de l'Eramprunya.


Panoràmica des del cim de Les Agulles (552 mts.)