dissabte, 2 d’octubre del 2010

Pic Ramougn ( 3011 mts.)

Excel.lent sortida al massís del Neouvielle amb un cim molt alpí, roca immillorable i una aresta molt aèria. El viatge comença el divendres a la tarda amb una volta de més de 100 km. ja que el túnel de Bielsa esta tancat per obres fins desembre, tenim que viatjar via Viella, Luchon, Col de Peyresourde, Arreau, Saint Lary i Lac d' Aubert.
Sortim del Lac d' Aubert ( 2150 mts.) , passem per el lateral del llac ( esta en obres ) i després de fer una volta per salvar uns talls a la roca impossible de pujar, arribem a la Brèque de Barris ( 2439 mts.).
En aquest punt deixem la via normal al Neouvielle i seguim en paral.lel per la part inferior la Crête de Barris. Anem remuntant la vall entre grans blocs de granet i comença a fer acte de presencia al terreny, la neu caiguda els dies enrere.
Quan arribem al peu de la cresta no ho veiem clar per on va la via, ja que la repisa es veu molt nevada i decidim seguir fins la cresta que ve del Neouvielle.
Al arribar a l' aresta la caiguda cap al Cap de Long es impressionant, en aquest punt deixem els pals d'esqui i ens equipem amb tot el material de roca.
Fem 6 tirades ( màxim II ) d'uns 25 mts fins arribar al peu de les dificultats. Aquest llarg es un franqueig de 15 mts III amb poca presa però que es pot assegurar molt bé.
Dues tirades de transició fins al peu de una torre fisurada per la qual pugem per el mateix fil de l'aresta III+ amb unes vistes impressionants.
Sota uns desploms decidim girar a la dreta i l'encertem ja que en tres llargs més arribem al Pic de Ramougn ( 3011 mts.) AD. Fem unes fotos al cim i ràpidament comencem a baixar, les tres primeres tirades asseguro a la Teresa i jo desgrimpo el llarg. Després preparem un rappel per baixar la torre fisurada. Seguim baixant i desgrimpant per el mateix lloc que hem pujat. Ens tenim que espavilar ja que el temps s'ens tira a sobra i no podem deixar que es faci de nit.
Arribem on teniem els pals d'esqui, fem un rappel al començament de la glacera ja que la neu esta força glaçada i després de guardar tot el material iniciem rapidament la baixada , passem per la Brèque de Barris i continuem fins al Lac d' Aubert.
Desde aquesta humil pàgina tenim que felicitar a la Teresa per la brillant ascensió en la seva primera escalada al Pirineu amb unes dures condicions ( neu, mixte, vent ).



Desnivell: 1050 mts.

Horari: 12h. 5m.





Comença el dia al massís del Neouvielle



Al fons el Neouvielle i a l'esquerra el Pic Ramougn




Al peu del Pic de Ramougn



Condicions mixtes per arribar al principi de l'aresta



Primera tirada al començament de la cresta



Darrera el Pic de Neouvielle












A prop del cim



Pic de Ramougn ( 3011 mts.)



Franqueig amb un granet excel-lent



La Teresa desmuntant el llarg



Tota l'aresta recorreguda, ja de tornada






Rappel a la glacera

9 comentaris:

Teresa ha dit...

Ha estat un plaer sortir amb una persona com tu, experiència, seguretat, tranquil·litat, amabilitat..... etc.etc.
Moltes gràcies pel comentari final.
Em quedarà com una sortida amb molt bon record
Quant tornem a sortir??????????

Fins aviat
Teresa

arnau ha dit...

quines dues màquines hi ha en aquest blog! quina pasada de sortida, m'agradria saber quina ruta heu fet i el material utilitzat!

les fotos son impresionants!


eugenio

Anònim ha dit...

Qué joves!!!

Unknown ha dit...

Ei gent!!!! Quina passada, quan estava llegint pensava que estàveu fent unes partidetes en la piscina entre els nº romans, les tirades i els llargs m'he fet un "lio"... Però quan ja he vist les fotos, ja he pogut descansar ja que m'he adonat que sou increïbles!!! No tinc paraules sou tot uns PROFESSIONALS. Seguiu fent sortidetes i explicant-nos-les són dignes de veure. Molts petons pels dos. Ainhoa

Joan Pujol ha dit...

Teresaaaaaaaa!!!!!!! Quin valor que teniu…… ara be, las fotografies son maquisssssimes, la llastima es que (per mi) s’ha de anar molt amunt per fer•les. Pero, una cosa, tu hi vas i despres me las envies. De veritat, unes vistes “xulisimes”. Enhorabona.
Joan

VICTOR O ha dit...

Impresionant, em trec el barret. Per a mí resultaría impossible, feliçitats

Victor
Kisses Maite ¡¡¡¡¡¡

LOLA ha dit...

Que pasadaaaaaaaa, de algo sirve ir al rocodromo.No faltes y podremos salir juntas.

LOLA Y MERCHE

Marina ha dit...

osti Maite quina envejota (sana) sempre he volgut fer una cresta i mai tinc la oportunitat ja que no conec gent amb qui anar! bé aveure si en fas més i m'ensenyes, es tot una aventura!

salut,
Marina.

Rubens ha dit...

Sortida guapísima.

Veient les fotos ho he acabat d'entendre... T'has portat la Teresa perque et tiri els llargs xungos, oi?

Com aquesta continui així, que tremoli l'Edurne!

Felicitats a tots dos