dissabte, 11 de setembre del 2010

Pale de Crabounouse , Pic de Bugarret, Dent d'Estibère Male, Pic Long, Agulla Badet, Pic Badet, Pic Maou


Dura sortida a la regió del Pic Long amb l'amic Ruben, durant la qual escalem 7 tresmils de la zona, ( ja només em falten 16 per acabar-los tots," es pot consultar llista de tresmils del Pirineu" ). Sortim del llac del Cap de Long ( 2175 mts.), quan arribes a l'altre part del llac a la mateixa alçada de sortida ja has fet 200 mts positius, ja que el camí puja per després tornar a baixar. No es pot franquejar ja que hi han grans roques llises.
Al arribar a l'altre part del llac pugem fins al Col de Tourrat ( 2604 mts.), aquí tenim que tornar a baixar fins a la cota 2400 mts. En aquest punt agafem aigua ja que en la resta del dia ja no en trobarem més, passem per el Lac Tourrat ( 2620 mts.) i anem a buscar la fàcil cresta de Crabounouse fins arribar a una cota secundaria ( 2951 mts.) passem una bretxa i arribem a l'avantcim i pocs minuts després a la Pale de Crabounouse ( 3021 mts.), seguim per un sender fins al peu del 2º tresmil del dia , deixem les motxilles i per una fàcil grimpada arribem al Pic de Bugarret ( 3031 mts.).
Tornem al coll on hem deixat les motxilles, a partir d'aquest punt comencen les dificultats que ja no deixarem en tot el dia. Franquegem el Pic de Bugarret per una repisa vessant Sud, amb roca molt podrida i molta caiguda ( expo ), quan podem tornem a pujar fins a la cresta , arribem a un punt on tenim que baixar fins a situar-nos sota la Dent. Tenim dues opcions: les plaques llises, que no fa gens de gràcia ja que dos dies enrere va nevar i tot en general rellisca bastant. Al final decidim baixar per una canal descomposta que en mantinguda concentració ens deixa al petit coll al peu de la Dent.La pujada la fem per la canal central amb precaució ja que la roca tampoc esta en optimes condicions. Dent d' Estibère Male ( 3017 mts.), la baixada del tercer tresmil del dia la fem per la cara Est i després franquejam per un corredor de pedres fins a situar-nos al peu del Pic Long. Ens queden 210 mts de desnivell fins al cim, es una aresta molt aèrea però en general la roca es bona i de dificultat moderada. Gaudim molt de la grimpada ja que després dels trams d'abans on tota l'estona estas en tensió, "això si que es gaudir", sense donar-nos compte arribem al Pic Long ( 3192 mts.).
Baixem per la cara Sud per un corredor força dret fins arribar a la Hourquette du Pic Long ( 3099 mts.) on hi ha equipada amb 4 rappels la baixada cap a la glacera Pays Baché, nosaltres continuem fins al peu de la següent agulla que pugem sense massa dificultat , Agulla Badet ( 3135 mts.) .Baixem del cim per una xemeneia fins arribar a un collet on tenim que passar a l' altre vessant.En aquest punt traiem les cordes ja que es cara nord i amb la nevada de dimecres la neu no ha fos i hem de fer uns 30 mts. en condicions mixtes. Un cop a dalt s'acaben les dificultats ,guardem les cordes i seguim fins al Pic Badet ( 3160 mts.). Baixem del cim per un terreny bastant descompost desgrimpant un parell de xemeneies, fins arribar a la base de l'ultim tresmil del dia, deixem les motxilles i per unes plaques de color blanc arribem al Pic Maou ( 3074 mts.).
Tornem al coll i desde aquí per una tartera agafem el camí normal del Campbieil i seguim fins al Cap de Long, el dia ha estat dur ja que han sigut 3 km. d' aresta on has d'anar tota l'estona concentrat, i un puja baixa constant.


Horari: 13h. 23m.

Desnivell: 1920 mts.






Sortida de sol al Cap de Long ( 2175 mts.)



El llac de Cap de Long després d'atravesar-lo

Col Tourrat ( 2604 mts.)


El Col Tourrat per l'altre vessant just per on hem baixat


Pale Crabounouse ( 3021 mts.)


Desde el cim la vista espectacular: Taillon, Brecha de Rolando, Marbore, Monte Perdido


Llac i Col Tourrat desde la Pale Crabounouse


Pic de Bugarret ( 3031 mts.) al fons el Pic Long


Baixada exposada del Pic de Bugarret


Grimpada cap la Dent d' Estibère


Dent d' Estibère Male ( 3017 mts.) a la dreta el Pic de Bugarret


Pic Long ( 3192 mts.) al fons la cresta Badet


Pic Badet ( 3160 mts.) a la dreta la cresta del Pic Long


Pic Maou ( 3074 mts.) darrera meu la cresta Mahou-Badet-Pic Long


1 comentari:

Teresa ha dit...

ENHORABONA¡¡¡¡¡¡¡¡
ARA COMENÇA EL COMPTE ENRERA...CONSULTAREM LA LLISTA DE TRESMILS(LLEGINT TOTA LA LLISTA EN MOLTA "CURA") EN EL PIC BUGARRET COMENCEN LES DIFICULTATS, AMB ROCA PODRIDA I MOLTA (EXPO....DE QUIN ANY PARLEM?)
LES PLAQUES LLISES, A NOSALTRES TAMPOC ENS FAN GENS DE GRÀCIA, LA DECISIÓ DE BAIXAR PER LA CANAL DESCOMPOSTA CREÏEM VA SER LA MILLOR,AIXÒ SI AMB LA PRECAUCIÓ QUE ET CARACTERITZA, PER AIXÒ SORTIM AMB TU....
PER CERT, QUI ÈS EL "MORENAZO" QUE TENS AL COSTAT??? EL PODRIEM CONEIXER?
NOSALTRES TAMBÈ GAUDIM MOLT SENSE DONAR-NOS COMPTE¡¡¡¡AMB LES TEVES INDICACIONS I FOTOGRAFIES
PETONS
JESSICA I JENIFER